Drzwi wejściowe do bloku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Drzwi wejściowe do bloku
Witam
Czy może mi ktoś doradzić wybór drzwi wejściowych.
Mieszkam w bloku stare budownictwo, wszystko słychać..wrzaski rozmowy nawet jak ktoś zamyka drzwi czy idzie po klatce.
Mam sąsiadów alkoholików także wieczne libacje...oszaleć można.
Zastanawiam się nad Gerda premium 60
Oraz
Gerda tt optima tempo :
Tokio
Uppsala 1
Uppsala 2
Aspen
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Czy może mi ktoś doradzić wybór drzwi wejściowych.
Mieszkam w bloku stare budownictwo, wszystko słychać..wrzaski rozmowy nawet jak ktoś zamyka drzwi czy idzie po klatce.
Mam sąsiadów alkoholików także wieczne libacje...oszaleć można.
Zastanawiam się nad Gerda premium 60
Oraz
Gerda tt optima tempo :
Tokio
Uppsala 1
Uppsala 2
Aspen
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Re: Drzwi wejściowe do bloku
Stalowe, tanie i ciche
Gerda TT czy w.w. KMT będą dobrą opcją. Pytanie czy dźwięki przechodzą przez drzwi, niosą się po murach czy kwestią najistotniejszą będzie regulacja obecnych drzwi. Ja montując nawet zwykłe Herse z Erkado na płycia homalight co drzwi mają 30-kilka dB izolacji widzę od razu sporą poprawę w porównaniu do standardowych drzwi ze spółdzielni gdzie ni jak nie ma tego jak wyregulować.
Jak regulacja starych drzwi nie pomoże to pomyśl o wymianie.
Jak regulacja starych drzwi nie pomoże to pomyśl o wymianie.
-
Ognik 777 rudy
- Zainteresowany

Delta Magnum 47 dB to dobra opcja.
Gerda ma 42dB te Premium, tez mogą być.
Zobacz do ich katalogow i porównaj parametry.
Gerda ma 42dB te Premium, tez mogą być.
Zobacz do ich katalogow i porównaj parametry.
Jest wiele firm z izolacją akustyczną w oklicach 40dB. Gerda, Delta, Wikęd. Ze specjalistycznych będzie choćby Porta Rw czy jakieś Interdoorsy. Wiele zależy dalej od montażu i precyzji regulacji, bo jak uszczelka gdzieś dolega tak sobie to nici z deklarowanych parametrów.
Kolejna rzecz to samo mieszkanie i to z czego ma zrobione ściany wychodzące na klatkę.
Na koniec dodam, że są różne badania PN:EN i nie są one przekładane 1:1 z rzeczywistością więc warto zobaczyć sobie u kogoś znajomego takie drzwi.
Kolejna rzecz to samo mieszkanie i to z czego ma zrobione ściany wychodzące na klatkę.
Na koniec dodam, że są różne badania PN:EN i nie są one przekładane 1:1 z rzeczywistością więc warto zobaczyć sobie u kogoś znajomego takie drzwi.
The_Me
Jeśli szukacie naprawdę solidnych drzwi wejściowych wewnątrzklatkowych, to polecam drzwi Stalprodukt RC4. Zainstalowałem je w swoim mieszkaniu i jestem pod wrażeniem ich jakości oraz funkcjonalności. Największą zaletą tych drzwi jest ich doskonałe wygłuszenie – po ich zamknięciu praktycznie nie słychać hałasów z klatki schodowej ani z zewnątrz. To ogromna różnica, szczególnie jeśli mieszkasz w bloku czy w ruchliwej okolicy.
Poza wygłuszeniem, drzwi Stalprodukt RC4 zapewniają również wysoki poziom bezpieczeństwa, co jest dla mnie dużym atutem. Drzwi mają certyfikat klasy RC4, więc czuję się spokojniej wiedząc, że są wytrzymałe i trudne do sforsowania. Dodatkowo, drzwi są bardzo estetyczne, dobrze wykonane i solidne.
Jeśli zależy Wam na ciszy, bezpieczeństwie i estetyce, to Stalprodukt RC4 to świetny wybór.
Czy ktoś z Was również ma doświadczenia z tym modelem drzwi?
Poza wygłuszeniem, drzwi Stalprodukt RC4 zapewniają również wysoki poziom bezpieczeństwa, co jest dla mnie dużym atutem. Drzwi mają certyfikat klasy RC4, więc czuję się spokojniej wiedząc, że są wytrzymałe i trudne do sforsowania. Dodatkowo, drzwi są bardzo estetyczne, dobrze wykonane i solidne.
Jeśli zależy Wam na ciszy, bezpieczeństwie i estetyce, to Stalprodukt RC4 to świetny wybór.
Czy ktoś z Was również ma doświadczenia z tym modelem drzwi?
Standardowa klasa antywłamaniowa drzwi to RC2. Często zmieniając wkładki na trochę droższe i zmieniając klamkę na taką z szyldem zabezpieczającym otrzymuje się klasę RC3 za jakieś 200-250zł.
Teraz niech każdy poczyta jakie są różnice między klasami aby było o czym rozmawiać:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Drzwi_antyw%C5%82amaniowe
Także jak jakiś złodziej chce wejść drzwiami to różnica będzie nieznaczna. A jest wiele innych prostszych sposobów na włamanie o których ja pewnie nie mam nawet pojęcia.
A w bloku jak to w bloku. Byle hałas na klatce schodowej i dźwięk alarmuje wszystkich sąsiadów. Stąd uważam, że zwykłe RC2 jakie jest wszędzie - od KMT, przez Mar-Tom po Wikęd itd. w zupełności wystarczy. Jak ktoś chce czuć się bezpiecznie to może dorzucić niewiele kasy więcej i mieć RC3 co już uważam za przesadę w bloku ale jak ktoś chce to czemu nie.
Teraz niech każdy poczyta jakie są różnice między klasami aby było o czym rozmawiać:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Drzwi_antyw%C5%82amaniowe
Także jak jakiś złodziej chce wejść drzwiami to różnica będzie nieznaczna. A jest wiele innych prostszych sposobów na włamanie o których ja pewnie nie mam nawet pojęcia.
A w bloku jak to w bloku. Byle hałas na klatce schodowej i dźwięk alarmuje wszystkich sąsiadów. Stąd uważam, że zwykłe RC2 jakie jest wszędzie - od KMT, przez Mar-Tom po Wikęd itd. w zupełności wystarczy. Jak ktoś chce czuć się bezpiecznie to może dorzucić niewiele kasy więcej i mieć RC3 co już uważam za przesadę w bloku ale jak ktoś chce to czemu nie.
The_Me