koszty budowy hali??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: koszty budowy hali??
Jeśli będziesz szukał firmy specjalizującej się w chłodzeniu wodnym hal, możesz przejrzeć ofertę toram-systems.eu. Korzystałem z ich usług podczas budowy niewielkiej hali w 2017 roku. Mają ogromne doświadczenie i wykwalifikowanych pracowników. Na pewno udzielą Ci fachowej pomocy.
Usługi dźwigowe Nowy Sącz są dobrą opcją do wynajmu dźwiga na stawianie hali, bez niego będzie ciężko ją zbudować
W zdecydowanej większości przypadków hale murowane są najdroższe. Powoli już odchodzi się od takich tradycyjnych rozwiązań. Wynika to z faktu, że budowa jest czasochłonna, a zarazem kosztowna. Problem pojawia się również w momencie rozbudowy. Nie jest łatwo przekształcić murowany budynek - sam projekt przebudowy kosztuje majątek. Właśnie dlatego hale stalowe cieszą się tak dużą popularnością. Wykonane z certyfikowanych tworzyw swoją jakością usatysfakcjonują nawet najbardziej wymagających. Polecam doczytać o czynnikach, które kształtują koszt hali.
-
Alberto007
- Początkujący

Witam. Tego lata znajomy budował 2 hale magazynowe o konstrukcji stalowej . Powiedział że dał ogłoszenie na oferteo i zleca.pl i do tygodnia parę firm zgłosiło się do niego z ofertami .
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Ja podczas budowy hali przemysłowej korzystałem również z usług firmy labotest.com.pl. Wykonali dla mnie pomiary hałasu oraz pomiary emisji zanieczyszczeń. Posiadają wykwalifikowany personel oraz Certyfikat Akredytacji AB 894, w ramach którego wykonują także akredytowane analizy chemiczne.
Ale przecież koszty można już obniżać na etapie projektu oraz budowy. Stosując najlepsze rozwiązania, np. profesjonalne i kompleksowe systemy deskowań. Dzięki temu budowa idzie szybciej, nie ma ryzyka błędów, usterek, a co za tym idzie opóźnień. Dla wykonawcy bezcenna rzecz. Tu mogę polecić firmę DOKA, na ich stronie jest opisana cała technologia. Warto też skonsultować się z ich doradcą
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Właśnie budowa hal to czas, gdy potrzeba kontaktu z wieloma firmami i wiele usług jest potrzebnych do tego, aby taką halę postawić. Tu jeżeli chodzi o kontenery to mogę polecić firmę Kontener Serwis ze Szczecina. Prosto ich znaleźć w sieci, na stronie są wszystkie szczegóły
Aktualnie duże doświadczenie na rynku w tym zakresie posiada firma MCM:
MCM PROJECT Sp. z o.o.
ul. Obywatelska 103
94-104 Łódź
tel: 42 637 20 34
Wiem ponieważ sam jakiś czas temu współpracowałem z nimi przy jednej inwestycji i byłem bardzo zadowolony. Wszystko wykonane na czas, z wysokiej jakości materiałów i bardzo solidnie.
Można było również liczyć na wiele pomocnych rad na praktycznie każdym etapie budowy obiektu.
MCM PROJECT Sp. z o.o.
ul. Obywatelska 103
94-104 Łódź
tel: 42 637 20 34
Wiem ponieważ sam jakiś czas temu współpracowałem z nimi przy jednej inwestycji i byłem bardzo zadowolony. Wszystko wykonane na czas, z wysokiej jakości materiałów i bardzo solidnie.
Można było również liczyć na wiele pomocnych rad na praktycznie każdym etapie budowy obiektu.
http://www.forumbudowlane.pl/
-
BartekKowalski
- Aktywny

Bardzo ciekawy temat. Ja także jestem na etapie budowy domu. Oszacowałem, że całkowity koszt będzie wahał się w granicach 400-450 tysięcy zł.
Koszty budowy hali to jedno, a drugie to jej wyposażenie. U mnie największym kosztem okazały się pompy allweiler.
Kompleksowo uzdatnianiem wody przemysłowej zajmuje się firma gc2000 oni proponują najkorzystniejsze rozwiązania w tym właśnie zakresie. Na stronie jest pełna oferta, moim zdaniem zdecydowanie warto się zapoznać.
dopóki walczysz jesteś zwycięzcą
Ja ze swojej strony polecam zapoznać się z oferta firmy, która oferuję budowę centrali klimatyzacyjnych, wentylacji hali produkcyjnej. Firmę (namiary mogę podać na PW) polecil mi moj znajomy, który przekształcał swój magazyn właśnie w hale, w której musiała być obniżona temperatura. Tu jednak halę trzeb już mieć żeby ją zmienić 
-
emeraldlady
- Początkujący

Hala to nie jest tania sprawa, ale czasem warto się wykosztować. Tak czy tak, ważne są regały magazynowe, bo dzięki nim łatwiej o dobre zarządzanie przestrzenią. Ja sama długo zastanawiałam się nad tym jaki regał wybrać do naszego magazynu.
W jakiej technologii zamierzasz wybudować halę? Jest kilka opcji. Jedną z nich jest opcja wybudowania murowanej hali ale nie polecam ponieważ jest to stosunkowo drogie, O wiele lepiej będzie moim zdaniem postawić na halę stalową. Jest to szybsze, tańsze a hala jest tak samo wygodna.
Wiele nowoczesnych rozwiązań dla takich budynków oferuje firma Staco.
Wiele nowoczesnych rozwiązań dla takich budynków oferuje firma Staco.
-
michaltlfbiuro
- Początkujący

Jeżeli chodzi o wyposażenie magazynowe to tylko Maglo! polecam serdecznie - duży wybór asortymentu i świetna obsługa