Instalacje wodne
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Instalacje wodne
Niedawno ukończyłem studia licencjackie z nauk o środowisku. Jestem osobą dorosłą, która pracowała głównie przy budowie i przebudowie mieszkań, więc nie mam żadnego doświadczenia i zdecydowanie nie odbywam stażu na tak późnym etapie życia. Oczywiście nie widzę wielu stanowisk pracy w naukach o środowisku, które nie wymagają pracy w terenie lub jakiegoś doświadczenia, bo po co miałbym to robić po wydaniu 40 tys. dolarów na studia. Jednakże natrafiam na kilka ofert pracy w mojej okolicy w WWTP i/lub WTP, ale większość wymaga licencji stopnia 1 (widziałem tylko jedną lub dwie, które mówiły „należy uzyskać w ciągu 1 roku”, zamiast już ją posiadać) . Moje pytania: czy powinienem/mogłem przystąpić do egzaminu, aby mieć już licencję? Czy jest taka możliwość, czy wymagane jest doświadczenie? A czy ktoś bez doświadczenia byłby w stanie zdać egzamin? Jestem w NH, jeśli to ma jakieś znaczenie. Przepraszam za długi post; po prostu trudniej jest znaleźć pracę w tej dziedzinie (a moja żona nie jest zbyt zadowolona z płacenia za studia, gdy ja nie mogę znaleźć żadnej pracy). Doceniam wszelkie uwagi i z góry dziękuję!