Projektowanie ogrodu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
henryk3055
- Początkujący

Re: Projektowanie ogrodu
Ostatnio niezastąpionym elementem w ogrodzie są rdzawe donice ze stali corten Coraz częściej architekci i projektanci sięgają po tą rustykalną stal, która wyjątkowe współgra kolorystycznie z zielenią ogrodu

-
henryk3055
- Początkujący

Wykonane z cortenu ogrody wodne
w postaci fonntan, oczek wodnych z kaskadą i podświetleniem proponuje Firma Zone Pots
w postaci fonntan, oczek wodnych z kaskadą i podświetleniem proponuje Firma Zone PotsRe: Projektowanie ogrodu
Widziałem, że TWIGO mają dobre opinie w internecie - http://www.twigo.pl
Widziałem taką zabudowę
-
e-Rzecznik Vidaron
- Aktywny

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Drewniane meble ogrodowe i elementy małej architektury powinny być kompleksowo zabezpieczone przed szkodnikami, wilgocią i działaniem niekorzystnych warunków atmosferycznych. Dobrą praktyką jest zastosowanie impregnatu ochronno-dekoracyjnego powłokotwórczego. Impregnat wnika głęboko w strukturę drewna, wzmacnia je, dekoruje, a także chroni. Tworzy na powierzchni drewna naturalną powłokę, podkreślając usłojenie.
Drewniane meble ogrodowe i elementy małej architektury powinny być kompleksowo zabezpieczone przed szkodnikami, wilgocią i działaniem niekorzystnych warunków atmosferycznych. Dobrą praktyką jest zastosowanie impregnatu ochronno-dekoracyjnego powłokotwórczego. Impregnat wnika głęboko w strukturę drewna, wzmacnia je, dekoruje, a także chroni. Tworzy na powierzchni drewna naturalną powłokę, podkreślając usłojenie.
Po 1 zależy czy cie na to stać
Po 2 zależy czy masz wiedzę i chęci żeby robić to samemu.
Po 3 zależy jakie masz wymagania względem ogrodu czy ma być trawka i drzewka czy rośliny kwitnące od wczesnej wiosny do późnej jesieni i pięknie barwnie kolorowo przez cały rok, czy w ogrodzie mają być tylko rośliny czy też elementy malej architektury itp
Po 2 zależy czy masz wiedzę i chęci żeby robić to samemu.
Po 3 zależy jakie masz wymagania względem ogrodu czy ma być trawka i drzewka czy rośliny kwitnące od wczesnej wiosny do późnej jesieni i pięknie barwnie kolorowo przez cały rok, czy w ogrodzie mają być tylko rośliny czy też elementy malej architektury itp
Pięknie wyglądają ogrody wodne. Ale obstawiam, że to wymaga czasu i zaangażowania 
Dużo o tym masz tutaj - careerbreak.pl
Dużo o tym masz tutaj - careerbreak.pl
Ja kompletnie nie miałam pomysłów. Wiem że internet jest tego pełen ale nie znam się na roślinach i nie chciałam zrobić kopiuj wklej aby potem się okazało że rośliny wymagają jakieś specjalnej pielęgnacji. Projekt miał kosztować 1500zl ale jak chce aby on to zrobil to jest za darmo. Omówiliśmy co chciałabym mieć na ogródku (jakie strefy), że nie jestem ogrodnikiem ale nie chcę mieć samej trawy. Osobiście jestem zadowolona z projektu. Omówiliśmy wszystkie rośliny dlaczego takie i w takich miejscach, co będę musiała robić itp. Sama bym tego tak nie wymyśliła. Ważne to to że na początku było też pytanie o budżet. A więc nie dostałam projektu którego nie jestem w stanie zrobić.
Wiele oryginalnych rozwiązań do ogrodów znajdziesz także w sklepie internetowym Ogrodolandia. To zdecydowanie kopalnia inspiracji - a ich produkty są naprawdę wysokiej jakości. No i wszystko wygodnie zamówisz online, bez konieczności wychodzenia z domu.
-
promyczekxyz
- Początkujący

Mi się marzy most nad jakąś mini rzeczką albo oczko wodne. Jednak wiem, że moja działka mi na to nie pozwala. Na razie inwestuje w sad i krzewy z owocami. Romantyczny ogród z pięknym oświetleniem to jest to, co planuje w drugiej kolejności. Lubię te ozdobne trawy, hortensje i koniecznie bez(lilak), żeby pięknie pachniało. Ja chyba sama się zajmę projektem swojego ogrodu - to tańsze rozwiązanie i sama mogę przy tym pracowaćmisia22 pisze: 03 sie 2017, 14:38 Witam! Poradźcie mi jaka firma zaprojektuje mi ogród według moich upodobań , tak by wszystko razem się komponowało. Co mi polecacie ? bardzo fajnie wyglądają ogrody romantyczne; jestem zachwycona tymi projektami , co o nich sadzicie?
Warto zainteresować się ogrodem zimowym całorocznym na etapie projektu ogrodu.
np.
https://www.przybylski.net.pl - ogrody zimowe
np.

https://www.przybylski.net.pl - ogrody zimowe