gdzie szukać pracowników?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: gdzie szukać pracowników?
Jest wiele możliwości, bo przecież ogłaszanie się na różnych portalach, czy też nawet zatrudnienie do tego firmy. Ale też można pomyśleć o outsourcing IT Poznań jeżeli chodzi o informatyka, a także outsourcing obsługi klienta itp.
Samo zatrudnienie to nic w porównaniu z obowiązkiem naliczania płac, ubezpieczeń itd. Oczywiście można zlecić to firmie zewnętrznej, ale można próbować ogarnąć temat samodzielnie - to nic trudnego
W przypadku usług informatycznych zdecydowanie lepiej będzie skorzystać tutaj z outsourcingu it. Niż zastanawiać sie nad zatrudnieniem własnego informatyka w firmie. Outsourcing jest tańszy i w sumie wygodniejszy. Może się zdarzyć, że będzie potrzebna pilna reakcja w sytuacji kryzysowej. Jeśli w firmie najbardziej kompetentny informatyk ma urlop albo jest na zwolnieniu, to może być problem. Jeśli wybrało się outsorcing IT, to problemu nie ma, bo zawsze ktoś jest.
Ostatnio zmieniony 25 lis 2019, 7:29 przez tetate, łącznie zmieniany 1 raz.
Dać ogłoszenie, to sami przyjdą.
-
marek_cezar
- Początkujący

Myślę, że najskuteczniejsze będzie wystawienie ofert w internecie
Zgadzam się....
Najtaniej samemu jak się ma czas poszukać na portalach typu olx, facebook. Ja część pracowników znalazłem samodzielnie, jednak większość wziąłem od agencji Polrab plus taki że były to zweryfikowane osoby więc w sumie pewniej się czułem no i fakt że to spora oszczędność czasu
Ja od dłuższego czasu współpracuję z agencją zatrudnienia KOWSEN-POL z Poznania. Wyręczają mnie w poszukiwaniach wykwalifikowanych pracowników z Ukrainy. Dodatkowo świadczą także usługi związane z obsługą zatrudnienia cudzoziemców, dlatego praktycznie o nic nie musze się martwić. Jest to dla mnie spora oszczędność czasu i pieniędzy. Myślę, że Tobie również będą w stanie pomóc.
Myślę, że właśnie rozpoczyna się proces masowego przybywania do naszego kraju potencjalnych pracowników z Ukrainy. Myślę, że wiele branż będzie mogło na tym zyskać.
najlepiej to znajomych popytać i mieć zaufane osoby do pracy
Ja znalazłam pracę na stronie pracawue - bardzo przejrzyste i szczegółowo opisane oferty tam były. Ogólnie wydaje mi się że dziś większość osób szuka pracy w internecie właśnie
Wiec jakbym byla pracodawcą to bym dodała ogłoszenie na tej stronie i czekała na odzew 
A czy prowadzisz rekrutację systematycznie przez cały rok nawet jeśli nie szukasz w danym momencie pracownika? To rozwiązało mój problem braku pracowników - teraz zawsze mam chętnych, mogę przebierać i nie mam stresu , że ktoś nagle zrezygnuje.
Jeśli szukacie osób na budowę, dobrze jest zastanowić się nad możlwością skorzystania z pomocy agencji pośrednictwa pracy spartajobs.pl Jak tutaj.
Dzięki temu można zatrudnić osoby z innych krajów.
Jeśli szukacie osób na budowę, dobrze jest zastanowić się nad możlwością skorzystania z pomocy agencji pośrednictwa pracy spartajobs.pl Jak tutaj.
Dzięki temu można zatrudnić osoby z innych krajów.
Ostatnio zmieniony 30 cze 2023, 7:17 przez emsti, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest to coraz powszechniejsze rozwiązanie, z tego, co wiem na ten temat. Firmy prowadzą non stop rekrutację, nawet jak w danej chwili nikogo im nie potrzeba na dane stanowisko pracy. Jeśli zatem robi się wakat, to mogą od razu skontaktować się z konkretnymi osobami, które są według nich najlepsze. Dla firm to spoko opcja, na pewno gorsza dla potencjalnie zainteresowanych pracowników, którzy myślą, że dana firma rzeczywiście kogoś szuka, a tak w praktyce nie do końca jest.
Wejdź sobie na pracownicybudowlani.pl/, gdzie masz oferty pracy od samych pracodawców. Praca w różnych regionach, z różnymi opcjami.
Agencje pracy mogą również wesprzeć w załatwianiu formalności związanych z zatrudnieniem i zapewniają profesjonalne doradztwo przez cały proces rekrutacyjny. Zanim zdecydujecie się na współpracę z daną agencją, warto sprawdzić opinie innych osób, które miały z nią do czynienia. Więcej na agencja pracy.