widziałem, że przewijał się juz temat płytek ceglanych/ z cegły rozbiórkowej. Macie doświadczenie w montażu, jakieś rady dla laika? Chciałbym sam położyć, jak usłyszałem ile sobie liczy majster za położenie z fugowaniem
Płytki na ścianę w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Płytki na ścianę w salonie
Witam,
widziałem, że przewijał się juz temat płytek ceglanych/ z cegły rozbiórkowej. Macie doświadczenie w montażu, jakieś rady dla laika? Chciałbym sam położyć, jak usłyszałem ile sobie liczy majster za położenie z fugowaniem
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Po remoncie wnętrz możemy z czystym sumieniem polecić domzcegly_pl. Przepiękne zdjęcia na portalu zainspirowały nas do użycia klinkieru i płytek ręcznie formowanych. Dzięki poradom technicznym uniknęliśmy wielu błędów aranżacyjnych
-
Paweł Paciorek
- Zainteresowany

Elastyczne okładziny ścienne to strata pieniędzy i czasu. Po krótkim czasie zaczęły się odklejać i pękać. Nie polecam tego rozwiązania nikomu, kto ceni sobie trwałość i estetykę
Płytki na ścianę w salonie to stylowy i praktyczny wybór! Do nowoczesnych wnętrz pasują wielkoformatowe płytki imitujące beton lub marmur, a do bardziej przytulnych aranżacji – cegła lub płytki drewnopodobne. Warto postawić na matowe wykończenie dla elegancji lub strukturalne wzory, które dodadzą głębi ścianie.