malowanie sciany i syfitu z plyt k-g
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: malowanie sciany i syfitu z plyt k-g
a to jest dziwne, malowałem naprawdę dużą ilością farb, i powiem szczerze, że żadnych zastrzeżeń do duluxa nie miałem - podczas gdy prowadziłem hurtownię, owszem było dużo reklamacji, ale wówczas kwestionowany był podkład i takie tam...może jakaś partia była felerana, mi nigdy to się nie przytrafiło, uważam je za dobre farby mówię o kolorach świata - proste, mała kolorystyka, wg mnie dobra jakośc.
-
jacenty800
- Superużytkownik

wsio spoko tylko produkty prestonett sa chyba ciezko dostepne w polsce.wiec po co sobie nimi zawracac głowe?tak naprawde kazdy gips z tych juz ze sredniej półki bedzie sie trzymał płyty nawet bez gruntowania.wazne zeby po gładzi lub po szpachlowaniu laczen zagruntowac po to zeby farba rownomiernie piła i ładnie sie rozprowadzała.zmniejsza sie przy tym zuzycie farby.co do farby wsio zalezy od kieszeni.kazda na swoj sposob dobra jezeli sie dobrze przygotuje powierzchnie-chodzi mi o efekt pomalowania a nie wytrzymałosc na zabrudzenia.co do duluksa to sam nie wiem co mial na mysli poprzednik mowiac ze kiepska -efekt koncowy po malowaniu czy dalsza eksploatacja farby.nie jest to moja ulubiona farba ale jak klijent sie uprze to sie maluje i koniec.wystarczy ładnie zaszpachlowac dac dobry grun i napewno nie jest to gtunt duluxa -sa zdecydowanie lepsze.uzywac dobrych wałkow nie tych za 5 zł..w duluksie najbardziej denerwuje mnie to ze wiekszosc wiadereczek ma w sobie farfocle w srodku.w opakowaniach jest zdziobka powietrza farba na spodzie denka przysycha i przy otwieraniu wszystkie gluty w farbie.a nie jest ich czasami malo
-
pewnaekipa
- Początkujący

No to jest nas dwóchdeggial pisze:A co to za wynalazek skoro w necie nie ma ani słowa o tym czymś. Poza tym nikt nie będzie malował ani "gładził" gk bez gruntowania, bo nikt na to nie da gwarancji.
BTW Dulux ma szajsowate farby - kiedyś był dobry, dużo lepszy jest nobiles i tańszy oprócz tego oczywiście beckers i inne znane marki. Duluxa osobiście odradzam - z doświadczenia, nie tylko swojego.
-
jacenty800
- Superużytkownik

do pewnej ekipy-o jaki wynalazek chodzi?
-
pewnaekipa
- Początkujący

Pytasz o tą francuską gładz? Ja nie o tym odnosiłem się do duluxa
kg jest trudnym materiałem do malowania z uwagi na swoją chłonność, i inaczej farba będzie się odznaczać na łączeniach z gipsem a inaczej na samej płycie, jak masz możliwość położyć gładzie to chyba bym tak zrobiła, weź te nakładane wałkiem super sprawa
https://www.siniat.pl/pl-pl/centrum-wie ... azu/87367/
Ogólnie sporo porad dotyczących malowania znajdziesz na tej stronie.
https://www.siniat.pl/pl-pl/centrum-wie ... azu/87367/
Ogólnie sporo porad dotyczących malowania znajdziesz na tej stronie.