Filtr wody do całego domu
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Filtr wody do całego domu
Odkąd przeprowadziliśmy się do nowego domu, pojawił się problem z czarnym osadem osadzającym się na kranach i muszli klozetowej. Schodzi natychmiast po lekkim szorowaniu, ale nadal mnie to niepokoi. Nie dotyczy to tylko naszego domu, jest to powszechna skarga dotycząca naszej sieci wodociągowej. Ponadto w ciągu ostatnich kilku lat mieliśmy problemy z zakwitem glonów u źródła wody, przez co woda pachniała i smakowała trochę jak brud. Urzędnicy twierdzą, że można go pić, ale zdecydowanie nie jest to idealne rozwiązanie. A więc pomiędzy tymi dwiema rzeczami zastanawiam się nad systemem filtracji dla całego domu, ale nie mam pojęcia, od czego zacząć. Jeśli zadzwonię do jakiegoś lokalnego miejsca, myślę, że zastosuję taktykę sprzedaży pod wysokim ciśnieniem i spróbuję dodatkowej sprzedaży. Jakieś sugestie od czego zacząć?
Re: Filtr wody do całego domu
Widziałam niedawno na stronie, artykuł o tym jak działają filtry do wody i dlaczego warto filtrować wodę. Zobaczcie i poczytajcie o tych produktach zanim zdecydujecie się coś kupić.
Filtrów jest bardzo szeroka gama i trzeba by było poznać co ma konkretnie oczyścić woda i tak jest zawsze uzdatniana przez wodociągi z jakimiś uchybieniami lub przekroczeniami będziesz musiał się zaopatrzyć w tester wody PH itp. związków akwarystyczne testy pomogą natomiast możesz poprosić też o wyniki badań sanepidu i po tych wynikach wiesz co masz uzdatniać eliminować. będziesz wiedział od czego szukać znając przekroczenia.
Jeśli masz problemy z wodą, to zobacz sobie na firmę Harmony H2O. Mają aktywną podstawkę, która nie tylko usuwa zanieczyszczenia, ale także poprawia smak i jakość wody, sprawiając, że staje się ona bardziej przyjemna w spożyciu.