Kupno mieszkania
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kupno mieszkania
Według mnie powinnaś dużo wcześniej zostać o tym poinformowana, dlatego ja też nie kupuje mieszkania z rynku wtórnego. To o wiele większe dodatkowe koszty jak % dla agencji, podatek PCC od zakupu nieruchomości. Zobacz w kalkulatorze nieruchomości google jaka cena wychodzi.. Lepiej jest kupić mieszkanie od dewelopera, ściany wewnętrzne stawiają jak Ty chcesz, ja decydowałam się na mieszkanie od Dom Development , bo akurat miał nieruchomość w lokalizacji szkoły mojego dziecka i oczywiście jakość wykończenia wraz z pozytywnymi opiniami wzięła w górę.
Moim zdaniem w takiej sytuacji najlepiej doradzić się dobrego notariusza. Od siebie mogę wam polecić Notariusze Kalwaryjska. Korzystałam już z usług tej kancelarii i powiem wam, że usługi świadczą na bardzo wysokim poziomie
Myślę o zakupie mieszkania na wybrzeżu, chodzi mi konkretnie o Trójmiasto. Wstępnie wybrałem osiedle ATAL Bosmańska bo jest położone w spokojnej ładnej okolicy a na tym chyba zależy mi najbardziej
Mieszkanie to poważny wydatek, dlatego warto rozważyć wszystkie za i przeciw. My zdecydowaliśmy się na rynek pierwotny i m2 w stolicy od fabryki domów. Deweloper budował za gotówkę, nie na kredyt, miał wieloletnie doświadczenie w branży i sporo podobnych inwestycji na swoim koncie. Tyle się słyszy o nieuczciwych firmach, że takie aspekty powinno się sprawdzać.
-
kasjuszmag
- Początkujący

- Kontakt:
Ja ostatnio kupowałem nieruchomość w Bydgoszczy. Bardzo polecam przy stanie surowym wzięcia osoby, która sprawdzi lokal, oszczędzi nam dużo nerwów.
Moim zdaniem obecnie warto dobrze przemyśleć sprawy związane z kredytami oraz pożyczka gotówkowa, dlatego osobom zainteresowanym tematem polecam sprawdzić usługi doradcy kredytowego. Jeżeli jesteście zainteresowani lub macie pytania, to wszelkie informacje znajdziecie na stronie.
Ja jestem zdania, że kupując mieszkanie warto skorzystać z pomocy biura nieruchomości. Biuro daje ci gwarancję bezpiecznej transakcji. Każda nieruchomość jest dokładnie sprawdzona pod każdym kątem. Nie kupisz kota w worku.
Nowe mieszkania na sprzedaż Mikołów posiada jeszcze deweloper z Katowic PBHU Leksus. Wszystko można załatwić na miejscu. Według mnie ich nowe osiedle Apartamenty na Gniotku to bardzo fajna propozycja jeśli ktoś obecnie szuka mieszkania.
-
JAGERMAZDAY
- Początkujący

Nie mogę powiedzieć, że jestem fanem sportu. Jest kilka drużyn w piłce nożnej lub hokeju, które mnie interesują, ale nic poza tym. Rozumiem jednak, że zakłady sportowe mogą być dobrym źródłem dochodu, zwłaszcza jeśli współpracujesz z bukmacherem takim jak ggbet, który zapewnia szeroki wybór i więcej możliwości obstawiania zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych graczy.
-
MarioBros2
- Początkujący

Jakie Wy macie zdanie na temat obecnych cen materiałów budowlanych? Dla mnie jest to przerażające.
Ja zaś uważam, że najprościej jest kupić mieszkanie na rynku pierwotnym. Polecam dewelopera Bud-Rm, który buduje mieszkania w podwarszawskich miejscowościach.
Przede wszystkim porządnie sprawdzić księgi wieczyste i akty własności, sprawdzić ceny lokali w danej okolicy, porównać. Na przegląd mieszkania udać się z fachowcem- złotą rączką, który wypatrzy jak najwięcej uszkodzeń i ukrytych wad w mieszkaniu- na bank będą - jak wszędzie. Nie ekscytowac się i nie słuchać czarowania maklera/sprzedawcy. Sprawdzić otoczenie pod kątem klęsk żywiołowych- czy dochodzi np do powodzi . Popytać o sąsiadów. Zerknąć o odległość do szkoly/przedszkola/ sklepu. Sprawdzić czy są doprowadzone łącza twleofniczne/internetowe- o dziwo zdarza się, że często nie ma i jest to czasami problem. Sprawdzić, czy budynek nie jest wpisany na listę zabytków (jeśli tak to będą utrudnienia przy remontach) i dużo dużo innych
Po zakupie warto jest zadbać o ochronę lokum. Weź pod uwagę zakup kamery obrotowej.
Po zakupie warto jest zadbać o ochronę lokum. Weź pod uwagę zakup kamery obrotowej.
-
KowalskiRob
- Początkujący

Kuzynka niedawno kupiła mieszkanie od APM Development. Chciałbym dowiedzieć się więcej na temat ich usług i jakości budowy. Czy ktoś może polecić mi, gdzie znajdę więcej informacji na temat APM Development i ich oferty mieszkań?
Kupno mieszkania to ciężka sprawa, dużo stresów, wpływa to negatywnie na zdrowie często.
Elastyczne okładziny na ścianę są niewarte swojej ceny, bo w przeciwieństwie do prawdziwego klinkieru nie zapewniają trwałości ani dobrego efektu wizualnego. Łatwo się rysują, a na krawędziach wyglądają tanio i plastikowo. Prawdziwa cegła daje solidność, której żadna elastyczna imitacja nie zastąpi