Cześć,
Mam przed sobą projekt pergoli na nasz taras od Aluhaus. Ogólnie wszystko mi pasuje, projekt odpowiada temu co chcemy. Jednak chciałbym się Was zapytać, czy ktoś ma już u siebie pergole od tej firmy? Mamy od nich drzwi zewnętrzne i generalnie wszystko gra i trąbi, ale nad tymi pergolami myślę. Będę wdzięczny za polecenia firm ewentualnie.
Pergole aluminiowe Aluhaus czy inne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Pergole aluminiowe Aluhaus czy inne
Zamiast pergoli rozważyłbym raczej wykonanie ogrodu zimowego jako przedłużenie powierzchni mieszkalnej z szerokim widokiem i bezpośrednim wyjściem na ogród. My jesteśmy bardzo zadowoleni z rozwiązania Schuco, które zaproponowała i wykonała dla nas firma R&M Alufasady z Jędrzejowa. Polecam tego producenta. Bardzo szczelna i ciepła aluminiowa konstrukcja o wąskich profilach pozwala cieszyć się naturą w każdą pogodę.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Tak Aluhaus polecam. Wykonywali dla nas pergole. Jestem zadowolona, konstrukcja solidna, doradzili nam też fajne rozwiązanie, za co jestem bardzo wdzięczna. Odnośnie ogrodu zimowego to też super opcja. Sąsiad ma i też zamawiał z Aluhaus z naszego polecenia. Prezentuje się ta oranżeria świetnie.Przemsza pisze:Cześć,
Mam przed sobą projekt pergoli na nasz taras od Aluhaus. Ogólnie wszystko mi pasuje, projekt odpowiada temu co chcemy. Jednak chciałbym się Was zapytać, czy ktoś ma już u siebie pergole od tej firmy? Mamy od nich drzwi zewnętrzne i generalnie wszystko gra i trąbi, ale nad tymi pergolami myślę. Będę wdzięczny za polecenia firm ewentualnie.
Pisałem w innym temacie o tym. Też pytałem tu o poradę odnośnie Aluhaus. Byłem po wyceny jeszcze w jednej firmie jakiejś lokalnej, ale no name. Mimo, że cena 2 tysiące niższa to wybraliśmy Aluhaus. Design, profesjonalizm i dobre opinie na pewno przeważyły, a do tego terminowość mega na plus. Pergola zamontowana, prezentuje się iście elegancko!
-
miroslawbydgoszcz
- Początkujący

My też rozważaliśmy kilka firm i ostatecznie zdecydowaliśmy się na pergolę od UVEG – mamy od tego lata i naprawdę polecam. Solidna konstrukcja, świetne wykończenie i bardzo dobra obsługa od projektu po montaż. Przyznam, że trochę się obawialiśmy, bo to jednak spory wydatek, ale efekt przerósł oczekiwania. Jeśli będziesz porównywał oferty – warto ich sprawdzić.