Usuwanie farby z cegiełek sciennych.

Zastanawiasz się z czego budować ściany? Chcesz wiedzieć jakie wykonać tynki? Szukasz pomysłu na ciekawe wykończenie elewacji? W tym dziale znajdziesz porady i inspiracje.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

apt
Początkujący
Początkujący

Usuwanie farby z cegiełek sciennych.

Post autor: apt »

Witam, na jednej ścianie mam polożone cegiełki. Sa ta płytki dekoracyjne o strukturze prawdziwej cegly, powierzchnia chropowata i nierownoległa (nie sa płaskie), duzo bruzd i zagłębień. Sa tam od wielu lat, maja naniesione w swojej historii 3 warstwy białej farby.

Jak naskuteczniej usunąć farbę z takich płytek tak, aby odkryć jak najwięcej "czerwonego"?

Chodzi tu o usuniecie jak największej liczby warst, może nie idealnie calej bialej farby, zapewne zostanie sporo "białych plam", ktore można dokończyć recznie papierem.
Wiem, że można walczyć wiele dni za pomoca papieru ściernego, chodzi mi o jakis bardziej wydajny sposob. Szlifierka do gładzi nie daje rady bo za dużo rowków. Może jakis inny rodzaj szlifierki, albo inna metoda szlifowania?
Sciana znajduje sie w pokojow w bloku mieszkalnym, wiec metody piaskowanie lub sodowanie tez chyba odpadaja.

Czy zna ktos sposób?
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany elewacje fasady ”