Jestem na etapie podjęcia decyzji o zakupie kominka z płaszczem wodnym bądź "zwyklego" (jako kobieta ulegam wpływom reklam i specjalistów
Mam nadzieję na pomoc w tej trudnej dla kobiety chwili.
Pozdrawiam
Ewa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Sam jesteś archaiczny!Enerbau Tanie Grzanie pisze:System kominków z płaszczem wodnym trochę archaiczny, a ostatni post w temacie z przed 11 lat.
Taki zwykły gwóźdź też nie jest wynalazkiem XXI wieku a zastąpić go nie sposób.Enerbau Tanie Grzanie pisze:System kominków z płaszczem wodnym trochę archaiczny, a ostatni post w temacie z przed 11 lat.

Enerbau sprzedaje systemy ogrzewania elektrycznego i podczerwienią więc nie oczekuj, że pochwali kominek z płaszczem, który jest o wiele tańszy w użytkowaniu i daje niepowtarzalny klimat. A przede wszystki nie daje mu ZAROBIĆ! Pozdrawiam.bachus pisze:Taki zwykły gwóźdź też nie jest wynalazkiem XXI wieku a zastąpić go nie sposób.Enerbau Tanie Grzanie pisze:System kominków z płaszczem wodnym trochę archaiczny, a ostatni post w temacie z przed 11 lat.
A może by tak tą archaiczność uzasadnić!!!

Tak zgadza się, Z Enerbau nie dawno toczyliśmy na ten temat dyskusję, gdzie wykazałem, że kominek to całkiem fajne i pożyteczne urządzenie. O wspaniałym klimacie nie wspomnę.MarekP1974 pisze: Enerbau sprzedaje systemy ogrzewania elektrycznego i podczerwienią więc nie oczekuj, że pochwali kominek z płaszczem, który jest o wiele tańszy w użytkowaniu i daje niepowtarzalny klimat. A przede wszystki nie daje mu ZAROBIĆ! Pozdrawiam.
Następny snafca kominków, ten to już w ogóle nie wie co to kominek i jaki jest urok jego użytkowania, bo i niby jak można wiedzieć mieszkając w bloku na 2 piętrze w mieszkanku niespełna 50m2.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Kominek z płaszczem wodnym, zabija urok (kotłownia w salonie, słabe grzanie przy kominku) Jest mało trwały i kosztowna jest wymiana.