Budowa domu blisko wiatraka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Budowa domu blisko wiatraka
Ciekawe czy warto mi skladac też kolejny wniosek z tym że u mnie jest od najbliższego budynku wiatrak 170 metrów a moja granicą działki jest 254 metry tylko .. męczy mnie już to wszystko kto by się spodziewał że taki wiatrak tyle złego mi zrobi
Też mogę powiedzieć, że dostałem już na piśmie warunki zabudowy. Mam do wiatraka 620m. W moim przypadku zabudowa zagrodowa, nie wiem czy miało to wpływ. Bombardowalem gminę artykułami, interpelacjami itp i się udało, nieoficjalnie wiem że dużo osób było w podobnej sytuacji i postanowili być przychylni. Gdy już wiedziałem że Gmina się zgadza poszły jeszcze pisma z Gminy do starostwa oraz wód polskich (akurat obok jest rzeczka więc to akurat nie apropo wiatraka) i myślałem że starostwo powiatowe to odrzuci czy coś ale okazało się brak uwag mieli. Kilka dni temu przyszły warunki zabudowy. Troszkę to szczerze mówiąc przykre, bo przecież nie żyjemy w Państwie federalnym jak USA i prawo powinno być w każdej Gminie, Powiecie i Województwie takie samo, a jak widać jest inne
Teraz ciekawe czy jak mam już WZ to dostanę pozwolenie na budowę.
Ciesze się że wam się udało
mam nadzieję że i u mnie się coś ruszy myślę że złoże znowu warunki zabudowy tylko u mnie ta odległość jest znacznie mniejsza tylko boli fakt że przez sąsiada wiatraki ja nie mogę wykorzystać swojego kawałka ziemi żeby postawić dzieciom dom. Chora polityka w tym naszym kraju
-
antywiatrak
- Początkujący

Macie jakieś nowe informacje?
-
Kondzio_12
- Początkujący

Ja otrzymałem warunki zabudowy
-
antywiatrak
- Początkujący

Przypomni proszę jaka odległość do wiatraka ?
I jaka gm. Jeżeli możesz
Pozdrawiam
I jaka gm. Jeżeli możesz
Pozdrawiam
-
Kondzio_12
- Początkujący

Gmina Błaszki
560 +-
560 +-
My dzisiaj dostaliśmy odpowiedź od wojewody że jak najbardziej zgadzają się z nami,a nie z decyzją starostwa które nam odrzuciło pozwolenie na budowę.
Sprawa ponownie wróciła do Starostwa
czy w odpowiedzi wpisali jakieś konkrety?Karusia pisze:My dzisiaj dostaliśmy odpowiedź od wojewody że jak najbardziej zgadzają się z nami,a nie z decyzją starostwa które nam odrzuciło pozwolenie na budowę.
W moim przypadku jest ok. 550 m od wiatraka i zarówno gmina jak i starostwo są na NIE
My podaliśmy interpretacje Ministerstwa i wypowiedzi na temat wiatraków
Pytanie w którym roku ostateczne pozwolenie mają wasze wiatraki czy po 2016 czy przed ??
My wz mamy do działki od 2010 wydana
Powiatowe nam odrzuciło pozwolenie bo jak to Pani napisała ona nie wie jak ma to interpretować i woli odrzucić..
Na szczęście urząd Wojewody przychylił się do naszego zdania na ten temat
Pytanie w którym roku ostateczne pozwolenie mają wasze wiatraki czy po 2016 czy przed ??
My wz mamy do działki od 2010 wydana
Powiatowe nam odrzuciło pozwolenie bo jak to Pani napisała ona nie wie jak ma to interpretować i woli odrzucić..
Na szczęście urząd Wojewody przychylił się do naszego zdania na ten temat
wiatraki stoją już od 2011 roku. Jaka jest różnica pozwolenia na wiatrak przed i po 2016? Po cichu liczyłem na zmiany przepisów w sprawie wiatraków w tym roku ale jak widać nie ma co na to liczyć w najbliższym czasie.
Duża no jeśli wiatraki stoją przed 2016 to nie dotyczy was odległość
Znam parę osób które dostały właśnie pozwolenie po interpretacji ministerstwa
My teraz czekamy na ponowne rozpatrzenie Starostwa
Znam parę osób które dostały właśnie pozwolenie po interpretacji ministerstwa
My teraz czekamy na ponowne rozpatrzenie Starostwa
Walczcie o swoje my już czekamy tylko na pozytywną decyzję o zmianie decyzji ze starosta już usunęli wpis o poprzedniej negatywnej decyzji ..
Dzień dobry, czy są tu osoby które czekają na zmianę MPZP, czy każdy na WZ?
Witam
Jak z waszymi pozwoleniami ?
Muszę się wam pochwalić że my dostaliśmy pozwolenie na budowę
Życzę powodzenia walczcie o swoje
Jak z waszymi pozwoleniami ?
Muszę się wam pochwalić że my dostaliśmy pozwolenie na budowę
Życzę powodzenia walczcie o swoje