Jakie sa koszty takich uslug?
Ile kosztuje godzina pracy frezarki cnc?
Frezowanie cnc
Re: Frezowanie cnc
Jest to zależne od wielu czynników:
Rodzaj materiału: Niektóre materiały są trudniejsze do obróbki niż inne, co może wpłynąć na czas i koszt produkcji. Na przykład, obróbka stali nierdzewnej może być bardziej kosztowna niż aluminium.
Technologia i wyposażenie: Nowoczesne maszyny CNC mogą być droższe w eksploatacji, ale mogą również oferować wyższą precyzję i wydajność, co może wpływać na cenę usług.
Skomplikowanie programowania: Czas i koszty związane z programowaniem CNC mogą się różnić w zależności od stopnia skomplikowania geometrii części i operacji frezowania.
Od siebie daję namiar na firmę, która świadczy takie usługi: femet.com.pl/obrobka/frezowanie
Najlepiej będize się z nimi skontaktować i powinni powiedzieć jaki będzie to koszt.
Rodzaj materiału: Niektóre materiały są trudniejsze do obróbki niż inne, co może wpłynąć na czas i koszt produkcji. Na przykład, obróbka stali nierdzewnej może być bardziej kosztowna niż aluminium.
Technologia i wyposażenie: Nowoczesne maszyny CNC mogą być droższe w eksploatacji, ale mogą również oferować wyższą precyzję i wydajność, co może wpływać na cenę usług.
Skomplikowanie programowania: Czas i koszty związane z programowaniem CNC mogą się różnić w zależności od stopnia skomplikowania geometrii części i operacji frezowania.
Od siebie daję namiar na firmę, która świadczy takie usługi: femet.com.pl/obrobka/frezowanie
Najlepiej będize się z nimi skontaktować i powinni powiedzieć jaki będzie to koszt.
Aktualnie godzina pracy frezowania cnc zaczyna sie od 120zł.
Tak, właśnie tego się obawiałem. Zwłaszcza oprogramowania. Nie chcę wydawać fortuny na oprogramowanie, na które jestem zbyt głupi, żeby je obsługiwać. Aktualnie czytam książkę o frezowaniu CNC jako hobby, ale autor wymienia tylko drogie maszyny i oprogramowanie. Mimo to, mimo to, daje sporo wglądu w procedury.
W międzyczasie znalazłem wpis na blogu, w którym link do frezarki CNC na Amazonie był niewiarygodny. Cena jest niesamowita, a recenzje wydają się świetne. Jest nawet jedna recenzja, która wymienia całe potrzebne oprogramowanie, które jest darmowe. Więc spróbuję.
W międzyczasie znalazłem wpis na blogu, w którym link do frezarki CNC na Amazonie był niewiarygodny. Cena jest niesamowita, a recenzje wydają się świetne. Jest nawet jedna recenzja, która wymienia całe potrzebne oprogramowanie, które jest darmowe. Więc spróbuję.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2025, 12:10 przez taulaba7, łącznie zmieniany 1 raz.
Jakie inne usługi związane zdrive mad obróbką CNC oferuje ta firma i jakie są ich ceny?
Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego w budowie maszyn tak często wykorzystuje się żeliwo sferoidalne? Okazuje się, że to materiał łączący wytrzymałość z plastycznością, dlatego jest idealny do elementów pracujących pod dużym obciążeniem. O odlewach z żeliwa sferoidalnego więcej przeczytaj, a przekonasz się, jaką dużą rolę pełni w przemyśle maszynowym.