Czarna lista wykonawców budowlanych
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czarna lista wykonawców budowlanych
Witam Przestrzegam przed Marcinem Rykała z Gdańska tel.882904451. Nie będę opisywać jak czuję się oszukana.Zamieszczam zdjęcia tego co zrobił w moim pokoju.
Ja sam chciałbym wiedzieć, kto to u mnie tak słabą robotę wykonał. Kupiłem dom i pokusiłem się na ekspertyzę budowlaną i dopiero wtedy wyszło że fachowcy się nie popisali. Na szczęście udało się to ogarnąć ale łatwo nie było...
-
Marianmm1933
- Początkujący

Przestrzegam przed firmą budowlaną Domyszkieletowe24 z Łomnicy k. Jeleniej Góry. Powody w komentarzach w Internecie.
Zapomniała Pani dodać, że Pani mąż układał podłogę drewnianą i "naprawiał" uszkodzenia na ścianach powstałe podczas montażu.
Odnośnie Stanisławskiego są obecnie prowadzone postępowania w prokuraturze polecam dzwonić pod 517 053 073
-
Rocket2000
- Początkujący

Oszustwo. Uwaga na Piotr Harańczyk z Libiąża PROTECH. Bierze zaliczke, przyjeżdża na miejsce, wykonuje małą części pracy i znika. Podwórko rozkopane, zero kontaktu od tygodni nie odbiera telefonu, a pieniążki wziął. Przy próbie dzwonienia z innego nr po usłyszeniu kto dzwoni rozłącza sie. Ogłasza sie na oferii.
Ostrzegam przed firmą DOMTECHNIK (firma zarejestrowana w Błoniu lub na Chmielnej, jest kilka wersji spółki), omijać szerokim łukiem!!! Współpraca oparta na kłamstwach, partactwach, niekompetencji i przepłacaniu. Współpraca z tą firmą to trauma, koszmary bedziemy mieć do końca życia. Firma reklamuje się jako pełna doświadczenia i kompetencji, a w praktyce szuka najtańszych ekip, które zrobią byle jak, aby tylko jak najwięcej zarobić na naiwniakach. U nas było spier...one dosłownie wszystko co się da, więc chcę przestrzec innych, żeby nie dali się tak samo nabrać!
Kolejna odsłona rodzinnej działalności.Diabeł pisze:to może tez nie pisać opinii o materiałach bo uderza się w interesy konkretnych firm czyli wystawia im się opinię???JakubSledz pisze:W sumie też bym miał kogo dopisać ale się cykam bo rodo itp. Jak to jest? Można takie rzeczy podawać publicznie?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2023, 8:59 przez Administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Regulamin pkt 4.4.b
Powód: Regulamin pkt 4.4.b
Na pewno na tej liście trzeba wymienić firmę : Ekipa zboje dominik domagała . Pomimo ustalonego terminu, Pan Dominik postanowił nie odbierać telefonów i zapomnieć o umówionym terminie rozpoczęcia prac. Gdy dzwoniłem do niego 2 tyg przed terminem , ani razu nie odbierał, próbowałem się jeszcze 3 tyg dodzwonic i nic. Do dzisiaj cisza , nakazał kupić materiał , drewno miało być od niego. Drewno doszło , firma nie dojechała. Jeśli nie chcecie wpakować się w kłopoty dajcie sobie spokój z ta firma
Odradzam jakąkolwiek współpracę z Robertem D. oraz jego matką Małgorzatą D.
Osoby te reprezentując firmę Artop Budownictwo Sp z o. o. otrzymały ode mnie zaliczkę i nie wykonały żadnych prac, oczywiście pieniędzy też nie zwróciły pomimo wyroków sądowych. Obecnie firma zmieniła nazwę na ARTICO IWP Sp. z o. o. poprzednie nazwy firmy to np: IQ4S Sp. z o. o., BAISO Sp. z o. o.
osoby poszkodowane przez te firmy lub ich właścicieli/reprezentantów proszę o kontakt
Dla zainteresowanych polecam prześledzić powiązania spółek i KRS oraz przeczytanie monitor sądowy i gospodarczy.
MSiG 214/2022 (6613) Poz. 56733 - zakaz prowadzenia działalności przez powyższe osoby
Osoby te reprezentując firmę Artop Budownictwo Sp z o. o. otrzymały ode mnie zaliczkę i nie wykonały żadnych prac, oczywiście pieniędzy też nie zwróciły pomimo wyroków sądowych. Obecnie firma zmieniła nazwę na ARTICO IWP Sp. z o. o. poprzednie nazwy firmy to np: IQ4S Sp. z o. o., BAISO Sp. z o. o.
osoby poszkodowane przez te firmy lub ich właścicieli/reprezentantów proszę o kontakt
Dla zainteresowanych polecam prześledzić powiązania spółek i KRS oraz przeczytanie monitor sądowy i gospodarczy.
MSiG 214/2022 (6613) Poz. 56733 - zakaz prowadzenia działalności przez powyższe osoby
Rokiciński trollu internetowy.Diabeł pisze:Odradzam jakąkolwiek współpracę z Robertem D. oraz jego matką Małgorzatą D.
BAISO to spółka która jest rozwiązana i nie istnieje ale trzeba myśleć jak się coś pisze, a nie klepać żeby klepać.
Bajkopisarzu sprawdź daty i zobaczysz, że zakaz co niektórym już minął kłamco.
Prześledzić trzeba życiorys tego diabła bo chyba ktoś tu spier..... z zakładu psychiatrycznego.
A wiec kłamco gdzie napisałem że zakaz jest bezterminowy? Może i niektórym zakaz minął ale długi pozostały wystarczy wpisać w wyszukiwarkę Robibud małgorzata dług i mamy informację! To chyba Pana nie dziwi???r_d123 pisze:Rokiciński trollu internetowy.Diabeł pisze:Odradzam jakąkolwiek współpracę z Robertem D. oraz jego matką Małgorzatą D.
BAISO to spółka która jest rozwiązana i nie istnieje ale trzeba myśleć jak się coś pisze, a nie klepać żeby klepać.
Bajkopisarzu sprawdź daty i zobaczysz, że zakaz co niektórym już minął kłamco.
Prześledzić trzeba życiorys tego diabła bo chyba ktoś tu spier..... z zakładu psychiatrycznego.
W KRS jest wyraźnie napisane w rubryce pod tytułem: Firma, pod którą spółka działała. Tam jest informacja o BAISO, IQ4S wiec po ce te nerwy?
Mój post to tylko ułamek "referencji" działalności Pana i Pana matki.
Oprócz wyzwisk nie potrafi Pan nic sensownego napisać.
pozdrawiam
Napisałam taka opinie;
W moim przekonaniu, firma brukarska PROTECH Piotra Haranczyka to kompletna katastrofa, która nie tylko bierze całość pieniędzy za usługi, ale także nie wykonuje pracy nawet w połowie. Moje doświadczenie z nimi było pełne rozczarowania i frustracji, i teraz, z pełną pewnością, ostrzegam wszystkich, aby trzymali się z daleka.
Po pierwsze, w mojej opinii, sposób, w jaki firma ta prowadzi komunikację, jest nie do zaakceptowania. Nie tylko nie potrafią jasno określić swojej lokalizacji, co budzi poważne wątpliwości co do ich rzetelności, ale także bombardują klientów telefonami, domagając się pełnej kwoty za usługi, mimo że nie wykonują nawet w połowie pracy.
Po drugie, w moim przekonaniu, sposób, w jaki wykonują prace budowlane, jest godny potępienia. Zamiast realizować projekty zgodnie z umową i standardami branżowymi, biorą całość pieniędzy i porzucają pracę w połowie. Efektem jest nie tylko niedokończona praca, ale również ogromne straty finansowe i czasowe dla klienta.
Co więcej, w mojej opinii, postawa firmy po wykryciu ich zaniedbań jest wręcz skandaliczna. Zamiast przyznać się do błędów i podjąć odpowiednie kroki naprawcze, próbują unikać odpowiedzialności i unikają kontaktu z klientem. To jawna próba oszustwa, która pokazuje, że firma ta nie ma żadnych skrupułów ani moralnych zasad.
Ostatecznie, w moim przekonaniu, współpraca z PROTECH Piotra Haranczyka to pułapka, która może zrujnować twoje finanse i zniszczyć twoje zaufanie do firm budowlanych. To nie tylko strata pieniędzy i czasu, ale także ogromny stres i rozczarowanie. Dlatego, mocno zalecam, abyś trzymał się z daleka od tej firmy i szukał bardziej rzetelnych i godnych zaufania wykonawców.
W moim przekonaniu, firma brukarska PROTECH Piotra Haranczyka to kompletna katastrofa, która nie tylko bierze całość pieniędzy za usługi, ale także nie wykonuje pracy nawet w połowie. Moje doświadczenie z nimi było pełne rozczarowania i frustracji, i teraz, z pełną pewnością, ostrzegam wszystkich, aby trzymali się z daleka.
Po pierwsze, w mojej opinii, sposób, w jaki firma ta prowadzi komunikację, jest nie do zaakceptowania. Nie tylko nie potrafią jasno określić swojej lokalizacji, co budzi poważne wątpliwości co do ich rzetelności, ale także bombardują klientów telefonami, domagając się pełnej kwoty za usługi, mimo że nie wykonują nawet w połowie pracy.
Po drugie, w moim przekonaniu, sposób, w jaki wykonują prace budowlane, jest godny potępienia. Zamiast realizować projekty zgodnie z umową i standardami branżowymi, biorą całość pieniędzy i porzucają pracę w połowie. Efektem jest nie tylko niedokończona praca, ale również ogromne straty finansowe i czasowe dla klienta.
Co więcej, w mojej opinii, postawa firmy po wykryciu ich zaniedbań jest wręcz skandaliczna. Zamiast przyznać się do błędów i podjąć odpowiednie kroki naprawcze, próbują unikać odpowiedzialności i unikają kontaktu z klientem. To jawna próba oszustwa, która pokazuje, że firma ta nie ma żadnych skrupułów ani moralnych zasad.
Ostatecznie, w moim przekonaniu, współpraca z PROTECH Piotra Haranczyka to pułapka, która może zrujnować twoje finanse i zniszczyć twoje zaufanie do firm budowlanych. To nie tylko strata pieniędzy i czasu, ale także ogromny stres i rozczarowanie. Dlatego, mocno zalecam, abyś trzymał się z daleka od tej firmy i szukał bardziej rzetelnych i godnych zaufania wykonawców.
Piotr Haranczyk =brukogrody spółka z ograniczoną odpowiedzialnością . NIP: 6282295089
Serdecznie odradzam tego wykonawcę. Wziął pieniądze za całość i się nie zjawił. Plac budowy rozkopany ani pieniędzy ani materiałów ani wykonanej pracy
Serdecznie odradzam tego wykonawcę. Wziął pieniądze za całość i się nie zjawił. Plac budowy rozkopany ani pieniędzy ani materiałów ani wykonanej pracy