Problem z przyłączem wody

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Bystry_07
Początkujący
Początkujący

Problem z przyłączem wody

Post autor: Bystry_07 »

Witam
Mam taki problem. Duża działka z jednym przylączem wody którą kiedyś podzielono na trzy mniejsze na której stoją trzy domy. Działka to ojcowizna, na której pobudowało się rodzeństwo. Jest jedno ujęcie główne wody. Jeden główny licznik w studzince przypisany na jednego właściciela. Od licznika odchodzi jedno przyłącze, które dalej rozchodzi się /trójnik/ do każdej z posesji w której zamontowano podlicznik. W ostatnim czasie nasiliły się ubytki wody które nie koryguje licznik główny i które nie sumują sie z podliczników. Nigdzie nie widać znaczących wycieków. Jako że ja płacę za wodę próbowałem dogadać się że będziemy płacić razem za te ubytki. Ale niektórzy nie chcą, mówiąc że u nich wszystko jest w porządku. Czy można jakoś przymusić korzystających z wody do płacenia ? Mam w planie w ostateczności odciąć ich od wody. Jakieś rady ? Nadmienię, że każdy ma możliwość podłączenia się oddzielnie do sieci wodociągowej,

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”