Panele fotowoltaiczne - dotacje - UWAGA
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Panele fotowoltaiczne - dotacje - UWAGA
Wydaje mi się, że największy zasięg i możliwości ma Hymon. Ostatnio jak czytałem to mieli chyba coś koło 80 ekip montażowych w całym kraju, może ta liczba już jest inna, ale robi i tak wrażenie. Z dotacjami to bywa różnie, bo to też trochę zależy od samej lokalizacji. Czasami dopłaty gminne są wyższe niż to co daje państwo (tak jest np. przy większej mocy w Warszawie). Więc zawsze nalezy sprawdzic co mamy lokalnie.
Zdecydowałem sie na zakup nowej pompy ciepła i instalacji fotowoltaiczne, dlatego skorzystałem z oferty polecanej mi firmy Sanerga i jestem bardzo zadowolony z wyboru. Wszystkie prace wykonali bardzo sprawnie i bez najmniejszych problemów.
Czy wiecie może jak działa fotowoltaika? Nie tak dawno natrafiłam właśnie na stronę tego producenta i tutaj faktycznie można znaleźć sporo przydatnych informacji na temat fotowoltaiki, więc może jednak to ułatwi wam podjęcie odpowiedniej decyzji
BTW, myślę, że w dzisiejszych niepewnych czasach trzeba jak najwięcej inwestować we "własne" źródła energii.
Dom spory ok 240 m2 + dwa samochody elektryczne ( ok 100 km/dziennie czyli ok 20 kWh) pompa ciepła + klimatyzacja, Instalacja PV na starych zasadach ok 10 kW. Taki wykres produkcji i zużycia od stycznia do końca października . Jako że mam basen w którym pompy mają moc ok 3 kW to dokładam jeszcze panele o mocy 6 kW
Warto jest zerknąć sobie na pewno na stronę:
vaillant.pl
I poczytać sobie o proponowaych rozwiązaniach.
Warto jest zerknąć sobie na pewno na stronę:
vaillant.pl
I poczytać sobie o proponowaych rozwiązaniach.
Panowie sam instaluję fotowoltaikę. Jakies porady jak promować firmę tego typu?
Fajnym sposobem będą też ulotki, które można dostarczyć w te bardziej zamożne okolice i dzielnice, gdzie jest większa szansa na zakup instalacji.
Rozumiem, ze masz stronę www?
https://dailyweb.pl/seo-i-content-marke ... nternecie/
Jesli tak to warto jest zastanowić się nad pozycjonowaniem lokalnym firmy.
Rozumiem, ze masz stronę www?
https://dailyweb.pl/seo-i-content-marke ... nternecie/
Jesli tak to warto jest zastanowić się nad pozycjonowaniem lokalnym firmy.