Projektant oświetlenia mieszkaniowego – za co pobierać opłaty?

Aranżacja wnętrz to także odpowiednie światło. Prawidłowe rozmieszczenie oświetlenia w pomieszczeniach mieszkalnych jest bardzo istotną kwestią. Sprawdź jakie oświetlenie będzie najlepsze do Twojego wnętrza.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

swosin
Początkujący
Początkujący

Projektant oświetlenia mieszkaniowego – za co pobierać opłaty?

Post autor: swosin »

Z góry dziękuję za wszelkie uwagi! Jestem budowlańcem/stolarzem z mieszanym doświadczeniem, w tym z projektowaniem oświetlenia mieszkaniowego. Ostatnio wiele nowych projektów budowlanych, które zleciliśmy, nie zawierało koncepcji oświetlenia lub wymagało dużo pracy. Musiałem wkroczyć, aby stworzyć plany elektryczne, harmonogramy i przeprowadzić klientów przez cały proces. To skłoniło mnie do chęci oddzielenia się i stworzenia własnej usługi projektowania oświetlenia. Mieszkam w przybrzeżnej części Nowej Anglii, gdzie wiele osób ma drugie domy. Nie udało mi się znaleźć wielu źródeł specyficznych dla wysokiej klasy projektów oświetlenia mieszkaniowego oraz opłat i struktur cenowych przyjętych przez innych. Jestem ciekaw, czy ktoś pracujący w tej dziedzinie mógłby udzielić informacji na temat opłat za konsultacje, wizyty w terenie, wstępny projekt (autoCAD), poprawki, harmonogram osprzętu i wybór? Każda pomoc jest bardzo ceniona

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wnętrz”