Oczyszczacz powietrza do domu

Jeżeli zastanawiasz się nad kupnem nowej pralki czy telewizora, a nie wiesz co wybrać, poradź się innych forumowiczów i wybierz najlepszy dla siebie model. Tutaj znajdziesz informacje o najnowszych produktach RTV i AGD.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

zbysiu12345
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Re: Oczyszczacz powietrza do domu

Post autor: zbysiu12345 »

pytanie w ogóle czy jest sens kupować oczyszczacz powietrza jeżeli mieszkasz w regionie gdzie nawet w zimie powietrze jest czyste

Michał001
Początkujący
Początkujący

Post autor: Michał001 »

Jeśli jest czysto (bez smogu) i nie masz alergii to nie ma sensu kupować oczyszczacza.

Widzę, że też jest sporo różnych marek, tu znalazłem kiedyś wskazówki jak wybrać i na co zwrócić uwagę: https://e-mieszkanie.pl/oczyszczacz-pow ... d/61760665

Przy czym jeśli nie masz pewności czy jest u Ciebie smog, to albo skorzystaj z airly.org/map/pl/ i zobacz czy jest tam czujnik lub w na stronie internetowej swojego urzędu.

Jeżeli nie ma czujnika jakości powietrza to ewentualnie coś kup, ale nie doradzę co, bo tego nigdy nie kupowałem.

OloBoss
Początkujący
Początkujący

Post autor: OloBoss »

średnio rozumiem po co to komu potrzebne

Bizon78
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Bizon78 »

Oczyszczacz powietrza w domu to znakomite rozwiązanie. W domu często się smaży, gotuje i oczywiście są roztocza, nawet jak dba się o porządek. Dla osób z alergiami to absolutny must have! W domu z odświeżaczem można budzić się bez zatkanego nosa.

CyprJan
Początkujący
Początkujący

Post autor: CyprJan »

A mi się wydaje, że jak ktoś ma jednak więcej kaski na tego typu urządzenie - tj. budżet do 1500 zł - to warto pomyśleć nad Levoit Core 600S.
Wydajność 697 m³/h CADR przy zużyciu energii 49W, 26dB w trybie nocnym, 4 poziomy jakości powietrza, inteligentne wykrywanie zanieczyszczeń z monitorowaniem na wyświetlaczu lub smartfonie, wysoka skuteczność w wyłapywaniu PM-2.5.

To wszystko powyżej to informacje ze specyfikacji. Trochę trudno mi oszacować późniejsze koszty eksploatacji, ale wymiana filtra co raz albo dwa razy do roku nie brzmi tragicznie.

agus123
Aktywny
Aktywny

Post autor: agus123 »

okej, muszę się pochwalić – kupiłam ten oczyszczacz powietrza Air Essence Cyclone Max i serio, jest super! Cena na początku trochę mnie odstraszała, ale z ratami 0% to się dało ogarnąć. powietrze w domu zmieniło się totalnie – jest czyste, świeże, a do tego nawilża, więc skóra od razu lepiej reaguje (wcześnie była przesuszona). plus ten 7-calowy ekran dotykowy to totalna bajka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt RTV i AGD”