szlifierka kątowa
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: szlifierka kątowa
Szlifierka kątowa w bardzo dobrej jakości na pewno nie jest tania, ale np. z Metabo będzie warta swojej ceny. U nas w domu jest od lat i nigdy nie zawiodła.
jeślii to ma być sprzęt do pracy to na pewno zbytnia oszzędność nie popłaca, bo przerwy w pracy to mnejszy zarobek, ja jestem za tym zeby kupić coś solidnego, dlatego zainwestowałem w bezszczotkowe modele od AEG, mam kilka sztuk akumulatorowych i sprawują się bardzo dobrze
-
Damina90000
- Aktywny

Dobre szlifiarki mają w zakładzie Kazimieruk w Poznaniu, polecam. c
-
Tomek Zawadzki
- Początkujący

Polecam MILWAUKEE AGV10-125EK 1000W używam jej już rok dość regularnie i jeszcze mnie nie zawiodła. Kupiłem ją na tej aukcji, szybka dostawa i łatwy kontakt https://allegro.pl/uzytkownik/techpro_p ... i-1-4-0205
Przydałaby mi sie do pracy szlifierka na aku, myślę o tej AEG. Nie czujecie spadków mocy podczas pracy? Jakie akumulatory najlepiej kupić, bo wiziałem że mają zwykłe i PRO.
-
Marekmarko
- Początkujący

to zależy do czego potrzebujesz narzędzi. Ja w swojej firmie mam kilka urządzeń aeg i tylko te PRO bo moim zdaniem są zdecydowanie lepsze, mają lepszą moc, dokładniejsze cięcie, są lżejsze od tych zwykłych i przede wszystkim mają lepsze, dłużej pracujące akumulatory. Jak potrzebujesz solidnego urządzenia to nawet się nie zastanawiaj.
kupiłem te pro i jestem zadowolony, dłużej da się na nich pracować i są wskaźniki naładowania akumulatora co jest na pewno wygodne w pracy, wiem ile akumulatorów zabrać ze soba albo który do ładowania
AEG ma teraz też swój oficjalny sklep na allegro, szlifierki kątowe też u nich widziałem, myśle, czy sobie tego modelu nie kupić BEWS18-125BLPX-0. Bezszczotkowa i z nakrętką fixtec, akumulatory już mam
Ja przed zakupem polecam lekturę poradnika na bazie doświadczeń użytkowników, którzy dane narzędzia mieli w rękach
Tego typu sprzęt, kupuję zazwyczaj online w sklepie Is Tools. Mają tam duży wybór elektronarzędzi, narzędzi i dla amatorów i dla profesjonalistów. Szeroki zakres cen, różni producenci. Wysyłka szybka i dobrze spakowana. Korzystałem z tego sklepu już kilkakrotnie.
Oprócz najbardziej znanych firm, takich jak Makita czy Dewalt, u mnie też dobrze sprawdzały się tańsze narzędzia. Polecam szczególnie Powermat. 
Najprostsza szlifierka firmy Higo czy Parkside będzie najlepsza! Nic ma prawa nic się w niej zepsuć i zawsze będzie działała. Jeśli jednak potrzebujesz regulacji obrotów lub innych udogodnień, to sprawdź sobie szlifierki firmy Tresnar. Zdecydowanie jedne z solidniejszych w tym przedziale cenowym.
Pracuje i na bosch i makita w tym przedziale cenowym i bardziej do mnie przemawia makita... i w jednym i w drugim wymieniłem juz wirnik w boschu padł bez powodu przy włączeniu, w makicie przy skrajnym obciazeniu... wirniki wymienialem sam i bardziej mi sie podoba wnętrze makity .
Duże znaczenie ma równiez wybór odpowiednich akcesoriów.
Duże znaczenie ma równiez wybór odpowiednich akcesoriów.
Jestem fanem Boscha pracuje bez zarzutu, oczywiście 1400W. Moc robi swoje.
Jaki konkretnie model do domowych potrzeb? Czy https://narzedziownia.shop/szlifierka-m ... l-xpt.html jest w porządku? Które modele naprawdę robią dużą różnicę? Podpowiecie mi jakieś pewniaki, coś solidnego?