Instalacja wylotu podłogowego (podłoga drewniana z wykończoną jednostką pod spodem)

Domowe prace związane z prądem mogą być bardzo niebezpieczne. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat instalacji elektrycznych począwszy, od wymiany kontaktu po podłączenie prądu.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

pertio
Początkujący
Początkujący

Instalacja wylotu podłogowego (podłoga drewniana z wykończoną jednostką pod spodem)

Post autor: pertio »

Zastanawiam się, jak zainstalować nowy odpływ podłogowy, ale każdy przykład, na jaki się natknąłem, dotyczy albo instalacji z niewykończoną piwnicą pod podłogą główną (znacznie łatwiej), albo płytą betonową (nie dotyczy mojego przypadku użycia).

Czy ktoś ma doświadczenie i/lub wskazówki dotyczące instalowania nowego odpływu podłogowego w miejscu, w którym podłoga pod nim jest wykończona? Martwię się, że nie wiem, co znajduje się pod podłogą z twardego drewna (instalacja elektryczna, hydraulika itp.), a w idealnym przypadku nie muszę otwierać urządzenia pod sufitem, jeśli to konieczne.
10.0.0.0.1 192.168.1.254
Powodem tego projektu jest to, że planuję mieć pływający autokar i chcę czysto zainstalować tylne bezprzewodowe głośniki dźwięku przestrzennego. Jako zabezpieczenie mogę rozważyć poprowadzenie przewodów zabezpieczonych w bieżni pod dywanikiem, jednak wolę bardziej trwałe rozwiązanie i uniknąć jakichkolwiek „uderzeń” w dywanie ze względu na bieżnię. Ponadto nie znalazłem żadnych świetnych (i bezpiecznych) opcji specyficznych dla „płaskiego” przedłużacza.

Doceń pomoc!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje elektryczne”