Materac lateksowy czy piankowy?

Jeżeli marzy ci się sypialnia, a nie wiesz jak ją urządzić, w tym dziale możesz podyskutować na temat aranżacji tego miejsca. Zapytaj innych, co sądzą o lustrze czy telewizorze w sypialni. Znajdziesz porady dotyczące koloru ścian w sypialni oraz czy ustawienie łóżka w odpowiednim miejscu ma wpływ na sen.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

SpecOdWszystkiego
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Materac lateksowy czy piankowy?

Post autor: SpecOdWszystkiego »

Ja całe życie śpię na piankowym i nie nabrzękam :)

Natalaaaaa
Początkujący
Początkujący

Post autor: Natalaaaaa »

Ja kupiłam ostatnio materac piankowy z lateksem dla córki ze sklepu Materace z Gór. Zależało mi, żeby był to lateks, ponieważ, lateks ma właściwości antyalergiczne + jest bardzo wygodny. A to jest dla mnie najważniejsze.

Awatar użytkownika
martin.heathcote
Początkujący
Początkujący

Post autor: martin.heathcote »

Nie zapomnij zwrócić uwagi na strefy twardości. Dzięki nim całe ciało podpierane jest równomiernie bez względu na większy ciężar miednicy czy klatki piersiowej od ciężary głowy czy nóg. Śpiąc na wygodnym, ergonomicznym materacu masz pewność, że Twój kręgosłup oraz stawy znajdują się w bezpiecznej pozycji.

Awatar użytkownika
martan
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: martan »

Sprężynowy i nie oszczędzać jakość ma znaczenie dla dobrego snu i dla portfela,kupić raz a dobrze. Szczególnie, żę w łóżku spędza się przynajmniej 8 godzin w ciągu dnia - z tego powodu dobrze jest zainwestować w coś dobrej klasy.

Od siebie polecam przejrzeć sobie dobre marki na stronie https://sleepinghouse.pl/137-materace-160x200
Ostatnio zmieniony 05 mar 2025, 12:12 przez martan, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.forumbudowlane.pl/

kowal46
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: kowal46 »

Jak dla mnie tylko materace multipocket, bo stanowią dobre podparcie dla kręgosłupa. Ja mam FDM

skyres
Aktywny
Aktywny

Post autor: skyres »

Mam pytanie czy jak łóżko 140x200 to taki wybrać też materac ?

emsti
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: emsti »

Tak kupujesz łózko 140x200 ale ono z racji ramy bedzie szersze i tak np 145-155 na 205-218 nawet kupujac łóżko musisz powiedziec ze chcesz łożko do materaca 140x200 jesli ewentualnie sie zdecydujesz na Łóżko kontynentalne to bedzie ono całkowicie w wymiarach materaca 140 na 200 nie ma zadnej ramy wpisz sobie w neta łózko kontynentalne to zobaczysz roznice niz takie co ma rame
Łózko typowe na materac zawsze jest troche wieksze trzeba to brac pod uwage jak masz np małą ciasna sypialnie i czy jeszcze np po bokach Ci wejda jakies szafki nocne
Ale na cenach łózek masz zawsze dokladne wym ramy

Od siebie polecam kontakt z nimi sleepinghouse.pl W sklepie mają duży wybór materacy i powinni dobrać odpowiedni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sypialnie”