Garderoba czy szafa?
-
Szarlotka2510
- Początkujący

Garderoba czy szafa?
Dzień dobry. Mam do Was pytanie odnośnie mojego przedpokoju w nowo kupionym mieszkaniu. Zaraz przy wejściu do mieszkania mam do zagospodarowania powierzchnię o wymiarach 150cm x 180cm. Czy na takiej powierzchni da się zrobić funkcjonalną garderobę? Ktoś mi podpowiada zrobienie ścianki z karton gipsu i zamontowanie przesuwnych drzwi, a w środku zamontowanie chociażby Boaxela z Ikei. Wstępna wycena zabudowy z płyt przez stolarza na kilkanaście tysięcy złotych mnie załamała.
Re: Garderoba czy szafa?
Ja bym chyba jednak wybrała większą, bardziej funkcjonalną szafę. Bo tutaj masz wybór - albo duża szafa, albo mała garderoba. Także ja bym chyba jednak wybrała to pierwsze. Na pewno będzie Ci się bardziej opłacać.
-
Szarlotka2510
- Początkujący

A jeśli szafa to jaka? Chodzi mi o wymiary, bo podejrzewam, że najprościej zrobić narożną. Szukać stolarza czy jakiegoś gotowca, albo robić np. w Ikei czy w podobnym salonie?
Witam, nie jest to zbyt duza przestrzeń, ale jak najbardziej do zagospodarowania. Potrzeba tylko kreatywnego pomysłu. Równiez uważam, że najepiej sprawdziłyby się drzwi przesuwne. Pozdrawiam!
- lockman.lorine
- Początkujący

Mnie strasznie przypadły do gustu szafy PAX z IKEA 
-
Szarlotka2510
- Początkujący

Nad Pax z Ikei się zastanawiam. Tyle że przez przedpokój biegnie rura od gazu i maksymalna wysokość robi się 236 na styk. Nie wiem czy się Pax zmieści
. Chyba żebym go odsunęła od ściany....
Ja gorąco polecam szafy PAX z Ikei!! Mi się mega sprawdziło to rozwiązanie do sypialni. Na ich stronie można zaprojektować jak ma wyglądać, można więc idealnie dopasować ją pod swoje potrzeby. I cena jest w miarę rozsądna.