Dzień dobry.
Niedawno kupiłem mieszkanie i po jakimś czasie okazało się, że przy oknie w kuchni ze ściany zaczyna pryszczeć farba. Po zeskrobaniu farby okazało się, że ściana jest mokra, więc zeskrobałem również mokrą gładź, aby zobaczyć czy ściana wyschnie. Ściana po paru tygodniach przesłucha więc nałożyłem nową gładź i pomalowałem ścianę.
Po ostatnich opadach deszczu znów wyszły nowe plamy wody. Administrator nie garnie się aby zbadać temat, jedynie wysłali hydraulika który stwierdził że nie jest to wyciek z instalacji. Co to może być?
Wilgotna ściana w bloku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
euro_tuned
- Aktywny

Re: Wilgotna ściana w bloku
To co zawsze czyli wilgoć. Punkt rosy jest w ścianie. Pytanie dlaczego. Albo coś przemarza albo z zewnątrz zacieka.
Jak po deszczach to wygląda, że podcieka z zewnątrz. Może parapet jest źle osadzony?
My mieliśmy podobny problem w pokoju od balkonu. Okazało się, że woda podciekała pod płytkami. Dopiero wzięliśmy firmę, która wykryłam ten przeciek, bo administracja też nas zbywała... ( w sumie nie wiem po co oni są ...)
Mogę z czystym sumieniem polecić, może się przyda. Totaldry
My mieliśmy podobny problem w pokoju od balkonu. Okazało się, że woda podciekała pod płytkami. Dopiero wzięliśmy firmę, która wykryłam ten przeciek, bo administracja też nas zbywała... ( w sumie nie wiem po co oni są ...)
Mogę z czystym sumieniem polecić, może się przyda. Totaldry
Ostatnio zmieniony 14 mar 2023, 14:54 przez Administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
Powód: Regulamin pkt 4.4.c
U nas problemem była rynna. Przeciekała i za każdym razem jak padał deszcz płynelo wszystko po scianie. Wynajelam firme by pozbyc sie tej wilgoci, oni zrobili osuszanie domu a rynna zajela sie spoldzielnia
W takich przypadkach warto sprawdzić ubezpieczenie a potem zgłosić się do firmy osuszającej. W moim przypadku całość osuszania odbyła się bezgotówkowo.