Wystrój balkonów między latem a zimą?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Wystrój balkonów między latem a zimą?
Czy masz inne meble na każdą porę roku? czy próbujesz ogrzać lub ochłodzić swój balkon? Czy używasz pokrowców ochronnych na meble balkonowe, gdy warunki są trudne?
- krystianDD
- Początkujący

Re: Wystrój balkonów między latem a zimą?
Z balkonu zimą nie korzystamy, ale meble pod pokrowcem zostają. Chowam też wszystkie akcesoria, które latem ozdabiają balkon i zabezpieczam rośliny, które mogą na balkonie zimą zostać.
Jeśli mieszkasz w surowym klimacie, możesz zainwestować w ogrzewanie balkonu, takie jak grzejniki elektryczne lub przenośne piece, aby wykorzystać przestrzeń również w chłodniejszych miesiącach. Latem można rozważyć zastosowanie wentylatorów lub systemów chłodzenia. Aby to zrobić, musisz zatrudnić wykonawcę, aby wykonał wszystkie niezbędne prace. Polecam oto-mistrz.pl. Zamówiłem u nich usługę - "Montaż WC" . Już następnego dnia wykonali całą niezbędną pracę. Podobała mi się współpraca z nimi, bo teraz nie jest tak łatwo znaleźć dobrego wykonawcę.
Ostatnio zmieniony 25 lip 2024, 12:16 przez Jessen, łącznie zmieniany 1 raz.
Wybrałem dla siebie okna aluminiowe Aluprof. Znane z doskonałych profili aluminiowych i szerokiej gamy rozwiązań architektonicznych, okna aluminiowe Aluprof są świadectwem niezrównanego kunsztu. Te wyjątkowe okna zostały starannie zaprojektowane, aby zapewnić niezrównaną efektywność energetyczną i izolację akustyczną, skutecznie ograniczając przedostawanie się hałasu z zewnątrz, zachowując jednocześnie optymalne ciepło w każdej przestrzeni.
Nie wiem czy ogrzewanie balkonu ma jakikolwiek sens, skoro i tak jest otwarty, ale jeśli mieszkasz w domu jednorodzinnym, warto pomyśleć o budowie ogrodu zimowego, którym możesz się cieszyć przez cały rok. My zastosowaliśmy systemy Schuco z termoizolacyjnego aluminium. W doborze systemu pomogła nam firma Mitbau z Wrocławia. Świetni fachowcy. Polecam kontakt z nimi.