Kominek z płaszczem wodnym - opinie
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Kominek z płaszczem wodnym - opinie
Ja mam kominek kupiony w Kratki.pl – bardzo fajnie wykonany, dokładnie i przede wszystkim elegancja. Strzał w dziesiątkę, mom zdaniem doskonała jest to ozdoba mojego zalonu.
-
budowlankka
- Początkujący

Mnie bardzo podobają się kominki w sypialni. Sama chciałabym mieć u siebie jeden z takich
, może w końcu się zdecyduję na jakiś model. W końcu nowy rok to nowe postanowienia
, może w końcu się zdecyduję na jakiś model. W końcu nowy rok to nowe postanowieniaRe: Kominek z płaszczem wodnym - opinie
Wysoka jakość wykonania poświadczona wieloma certyfikatami międzynarodowymi i wysoka jakość materiałów z których wykonuje się wkłady kominkowe daje pewność, że stosunek ceny kominka z płaszczem wodnym do jakości będzie korzystna.
-
poolak2006
- Zainteresowany

W tych czasach przewaznie ogrzewanie jest na ekogroszek, gaz i inne zautomatyzowane sposoby. Montaz kominka to bezsens... a tym bardziej na plaszczu wodnym. Jest zimno uruchamisz ogrzewanie CO i masz wszystko w automacie przez brudzenia w domu. Zawsze marzylem o kominku postawilem i nawet nie mialem kiedy w nim napalic... po kilku latach posiadania zastanawiam sie na jego likwidacja. W sumie juz bym go wyrzucil ale wiaze sie to z wiekszym remontem, ktory jest zbedny.
Osobiście zrezygnowałem z płaszczu wodnego
1. Wysoka temperatura wody do podłogowego się nie nadaje, trzeba specjalną instalację
2. Koszt instalacji przewyższa oszczędności
3. Brud, praca, itp wspomnieane wyżej
4. Dodatkowe problemy z przeglądami, awaryjnoslść
5. Można substytut zrobić, przez rozprowadzenie ciepłego powietrza
Mam po prostu zwykły kominek na drewno.
1. Wysoka temperatura wody do podłogowego się nie nadaje, trzeba specjalną instalację
2. Koszt instalacji przewyższa oszczędności
3. Brud, praca, itp wspomnieane wyżej
4. Dodatkowe problemy z przeglądami, awaryjnoslść
5. Można substytut zrobić, przez rozprowadzenie ciepłego powietrza
Mam po prostu zwykły kominek na drewno.
Oczywiscie ze tak !
Nie mowie tu o opalaniu calego domu bo wtedy to jest kotlownia nie salon ale o przepalaniu.
Klimacie jaki tworzy.
W chodne lub Swiateczne wieczory
Nic lepszego byc nie moze.
Oczywiście liczy się odpowiednie wykonanie izolacji takiego kominka
https://www.promat.com/pl-pl/budownictw ... e-kominka/
Na stronie jest kilka informacji o tym, w jak skuteczny sposób dokonać takiej izolacji.
Nie mowie tu o opalaniu calego domu bo wtedy to jest kotlownia nie salon ale o przepalaniu.
Klimacie jaki tworzy.
W chodne lub Swiateczne wieczory
Nic lepszego byc nie moze.
Oczywiście liczy się odpowiednie wykonanie izolacji takiego kominka
https://www.promat.com/pl-pl/budownictw ... e-kominka/
Na stronie jest kilka informacji o tym, w jak skuteczny sposób dokonać takiej izolacji.