Deska kompozytowa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Deska kompozytowa
Jest grupa na FB, tam mnóstwo ludzi się zgłosiło, że zostali oszukani. Grupa się nazywa : Trzemeszno i okolice - sprzedam/kupie/oddam/poszukuje/zamienie lub jeszcze jedna grupa : oszukani przez fałszywe e-sklepy
Dzień dobry,izulka25 pisze:Jest grupa na FB, tam mnóstwo ludzi się zgłosiło, że zostali oszukani. Grupa się nazywa : Trzemeszno i okolice - sprzedam/kupie/oddam/poszukuje/zamienie lub jeszcze jedna grupa : oszukani przez fałszywe e-sklepy
jestem na grupie tej którą wskazaną , ale nie mogę znaleźć żadnych postów odnośnie oszustwa. Sam dałem się nabrać
Może jakąś grupę stworzymy.
-
Natalia123133
- Początkujący

Wyszukaj w lupce po nazwie "ebudmarket" są z cztery posty na ten temat.
Grupa jak najbardziej, tylko musiałaby to być grupa zamknięta. Tylko jak zweryfikować użytkowników, bo oszuści posługują się fałszywymi kontami i na pewno będą zainteresowani.
Zapisałam się dzisiaj na poradę prawną z gov.pl, zapytam jakie mamy opcje, jak najlepiej zabrać się za pozew zbiorowy.
Grupa jak najbardziej, tylko musiałaby to być grupa zamknięta. Tylko jak zweryfikować użytkowników, bo oszuści posługują się fałszywymi kontami i na pewno będą zainteresowani.
Zapisałam się dzisiaj na poradę prawną z gov.pl, zapytam jakie mamy opcje, jak najlepiej zabrać się za pozew zbiorowy.
-
Tomson1987
- Początkujący

To jak będzie coś wiadomo na temat tego pozwu to piszcie bo chętnie się dołączę.
Sądzę, że jeśli osoba która się będzie podszywała , to będzie za wszelką cenę pozytywnie wypowiadać się o firmie. Pozew zbiorowy i tyle w temacie.Natalia123133 pisze:Wyszukaj w lupce po nazwie "ebudmarket" są z cztery posty na ten temat.
-
Natalia123133
- Początkujący

Niestety, ale w sprawie pozwu zbiorowego musimy czekać na ujawnienie sprawców przez policję.
W przypadku kiedy złożyliśmy zawiadomienie na policję oraz reklamację do banku pozostaje nam czekać. Zaznaczył też, że w razie odmowy ws. reklamacji można, w nawet należy się odwoływać. Powinniśmy wtedy otrzymać też dane, na które rachunek został otwarty.
Życzę nam wszystkim powodzenia w ujęciu oszustów!
W przypadku kiedy złożyliśmy zawiadomienie na policję oraz reklamację do banku pozostaje nam czekać. Zaznaczył też, że w razie odmowy ws. reklamacji można, w nawet należy się odwoływać. Powinniśmy wtedy otrzymać też dane, na które rachunek został otwarty.
Życzę nam wszystkim powodzenia w ujęciu oszustów!
Także dalem się oszukać.
Po pierwsze jakąś grupa na what's up? Albo Facebooku co nam ułatwi komunikację.
Po drugie ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Jaka jest szansa na zwrot hajsu?
Po pierwsze jakąś grupa na what's up? Albo Facebooku co nam ułatwi komunikację.
Po drugie ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Jaka jest szansa na zwrot hajsu?
Do złodzieja.
ŻYCZĘ WAM ABY WAS POWYWIJAŁO JAK CHWASTY PO RANDAPIE
ŻYCZĘ WAM ABY WAS POWYWIJAŁO JAK CHWASTY PO RANDAPIE
Ja niestety też dalam się nabrać. Anulowali mi zamówienie, napisali że zwrot pieniędzy w ciągu 5 dni. Wczoraj minęło 5 dni, więc w przyszłym tygodniu idę ja policję. Na maile nie odpowiadają, telefon najpierw nie odpowiadał, teraz włącza się poczta głosowa ale nie można nic nagrać bo skrzynka pełna. Zero kontaktu. Teraz to już nawet strona nie działa ich
-
Oszukany2023
- Początkujący

Ja niestety też zostałem oszukany ...
Tu można zwiększyć liczbę poszkodowanych. Policja o to pyta podczas składania zawiadomienia.
https://www.legalniewsieci.pl/aktualnos ... nternetowe#
Tu można zwiększyć liczbę poszkodowanych. Policja o to pyta podczas składania zawiadomienia.
https://www.legalniewsieci.pl/aktualnos ... nternetowe#
Mnie też oszukali. W razie czego proszę dać znać z pozwem zbiorowym. Przyłączę się
-
Asiaasia3778
- Początkujący

Dzisiaj bylam zgłosić sprawę w komisariacie. Powiedziałam również, że jest zawiadomiona prokuratura w Gnieźnie. Policjant odesłał mnie do prokuratury, a do Gniezna mam kawałek drogi ponieważ mieszkam pod Poznaniem. Czy można jakoś inaczej zgłosić te sprawę na prokuraturze, a nie tylko osobiście?
Dla wszystkich zainteresowanych numer sprawy toczącego się postępowania w kwestii naszego wspólnego problemu to numer akt: 4233-4 Ds. 1548.2023. Należy zadzwonić i zgłosić temat do odpowiedniej osoby/prokuratora zajmującego się sprawą (powołujcie się na ten numer akt). Możliwy że będzie niezbędny kontakt osobisty w celu złożenia dodatkowych wyjaśnień lub podpisu. Sprawa toczy się w Gnieźnie i to może być dla wielu osób przeszkodą, ale w takich okolicznościach można powołać przedstawiciela prawnego/adwokata, który będzie reprezentował interesy danej osoby lub grupy osób. Dawajcie znać co się dalej u kogo dzieje.
-
Tomson1987
- Początkujący

Można prosić o kontakt do tej prokuratury?
61 423 74 14 to na centrale/sekretariat. Potem przedstawić temat i już pokierują.