Czyli zabrała się za nich policjasimmi81 pisze:Strona sklepu została zawieszona.
Deska kompozytowa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Natalia123133
- Początkujący

Re: Deska kompozytowa
Ostatnio zmieniony 06 cze 2023, 13:26 przez Natalia123133, łącznie zmieniany 1 raz.
Wczoraj przelałam pieniądze, prawie 2 tys, dzisiaj anulowali zamówienie i strona nie działa.
-
Tom Tomasz
- Początkujący

Wkoncu strona zablokowana, zgłoszenie pomogło i nie będzie kolejnych naciągniętych... Pytanie czy da się odzyskać pieniądze już prawie tydzień od wpłaty, dzwoniłem do mojego banku to poinformowali mnie,że bank na które konto wplacalem ma 30 dni na oczekiwanie zwrotu od naciągaczy...pozostaje cierpliwie czekać na rozwój sytuacji.
Na stronie www.ebudmarket.com Widnieje poniższy komunikat.
Zaraz wracam
W związku z z problemami z realizacją zamówień, wszystkie zamówienia zostaną anulowane a środki zwrócone.
Złodzieje grają na czas. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu pieniędzy
Zaraz wracam
W związku z z problemami z realizacją zamówień, wszystkie zamówienia zostaną anulowane a środki zwrócone.
Złodzieje grają na czas. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu pieniędzy
-
Tomson1987
- Początkujący

Przelane ponad 10tys za ekogroszek na konto w Skoku Stefczyka. Sprawa zgłoszona na policję. Nadzieja umiera ostatnia... 
-
Oszukanakasia
- Początkujący

Nakradli nakradli i zawiesili strone... Może sie wystraszyli a moze juz nazbierali na wakacje.... Szukaj wiatru w polu teraz...
Zastanawia mnie jedno- wszystkie zamowienia pochodzą z końca maja i początku czerwca. Myslicie, że to oszustwo trwa od tygodnia? Zero komentarzy o nich wczesniej.... Coo za pech....
Zastanawia mnie jedno- wszystkie zamowienia pochodzą z końca maja i początku czerwca. Myslicie, że to oszustwo trwa od tygodnia? Zero komentarzy o nich wczesniej.... Coo za pech....
Witam,
ja też zostałam oszukana przez ten sklep.
Zakupiłam meble ogrodowe w dniu 30.05.2023. Zakup oczywiście opłaciłam na konto nr 10 1090 1069 0000 0001 5310 9291 Santander Bank. Dwa dni później dostaję informację,że zamówienie anulowano i że zwrot kasy będzie do 5 dni roboczych czyli do dzisiaj.
Próbowałam też cofnąć przelew (bo coś mnie tknęło, żeby sprawdzić te firmę), bank przyjął zlecenie anulowania ale do dnia dzisiejszego ani z banku nikt się nie odezwał ani nie dostałam zwrotu kasy. Na FB usunięto nawet mój post dot. opinii o tym sklepie - NEGATYWNEJ. Jeśli do piątku nie będzie kasy zgłaszam to na policję. Nie popuszczę OSZUSTOM!
ja też zostałam oszukana przez ten sklep.
Zakupiłam meble ogrodowe w dniu 30.05.2023. Zakup oczywiście opłaciłam na konto nr 10 1090 1069 0000 0001 5310 9291 Santander Bank. Dwa dni później dostaję informację,że zamówienie anulowano i że zwrot kasy będzie do 5 dni roboczych czyli do dzisiaj.
Próbowałam też cofnąć przelew (bo coś mnie tknęło, żeby sprawdzić te firmę), bank przyjął zlecenie anulowania ale do dnia dzisiejszego ani z banku nikt się nie odezwał ani nie dostałam zwrotu kasy. Na FB usunięto nawet mój post dot. opinii o tym sklepie - NEGATYWNEJ. Jeśli do piątku nie będzie kasy zgłaszam to na policję. Nie popuszczę OSZUSTOM!
Wczoraj byłem na policji i doradzili żeby wystosować pozew zbiorowy .
-
Tomson1987
- Początkujący

Jestem za! Tylko jak to zrobić?
-
Natalia123133
- Początkujący

Czytałam trochę na ten temat i czy to nie jest przypadkiem tak, że sprawcą oszustwa jest osobą, na którą zarejestrowany jest rachunek w banku? Czy ma ktoś może znajomego prawnika, który mógłby udzielić na ten temat wstępnych informacji?
-
Oszukanakasia
- Początkujący

Trzeba na nich naslac jeszcze urzad skarbowy. Kase wzieli faktur nie ma, paragonow nie ma, towaru nie ma, pieniadze wzieli. Powstal obowiazek podatkowy.Firma istnieje,ktos ją zarejestrowal. Powinni miec jakies dane. Powinni zarejestrowac sie do vatu. Wykazywac sprzedaz. Za takie przestepstwo szybciej ich capną niż za oszustwo obywatela.
-
Oszukanakasia
- Początkujący

Nip rekopal.anna ciesielska
NIP
5571644615
NIP
5571644615
-
Natalia123133
- Początkujący

Właśnie się zastanawiałam, czy da radę jakoś zgłosić ich w skarbówce. Co jak co, ale ze skarbówka się nie zadzieraOszukanakasia pisze:Trzeba na nich naslac jeszcze urzad skarbowy. Kase wzieli faktur nie ma, paragonow nie ma, towaru nie ma, pieniadze wzieli. Powstal obowiazek podatkowy.Firma istnieje,ktos ją zarejestrowal. Powinni miec jakies dane. Powinni zarejestrowac sie do vatu. Wykazywac sprzedaz. Za takie przestepstwo szybciej ich capną niż za oszustwo obywatela.
Dzisiaj ich strona internetowa nie jest zawieszona - jest usunięta.
Mnie oszukali na 320 zł …..niestety wygląda to na akcje na słupa , watpie zeby podane tu dane Anna Ciesielska były prawdziwe
-
Asiaasia3778
- Początkujący

Trzeba się zebrać na jakiejś grupie i tam dyskutować o pozwie zbiorowym. Tutaj nikt swoich danych przecież nie będzie nikt podawał. Mi dzisiaj minął 5 dzień. Popołudniu jadę na policję. Skoro firma ma NIP to ktoś ją musiał zarejestrować co?