Droga dojazdowa do działki

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

mr_lynx
Początkujący
Początkujący

Droga dojazdowa do działki

Post autor: mr_lynx »

Dzień Dobry borykam się ostatnio z myślami, posiadam działkę do której mam służebność po drodze o szerokości 3m może 3.5. W akcie notarialnym jest zapis 3m. Gmina wydała WZ. Wiem że minimalna szerokość to 5m aczkolwiek kawałek dalej postawił się dom taki mały 35m ten bez powozgenia czy coś takiego. Ale z tego co wiem nie jest to istotne i powinien on też spełnić warunek 5m więc skoro on się postawił to tez będę mógł ? Starostwo twiedzi że w akcie muszę mieć 5m, jeśli mam mniej to nie przejdzie to, ale stwierdzą też że skoro gmina wydała WZ to sama by sobie przeczyła. Stoję w miejscu ponieważ projekt będzie indywidualny i nic nie zacznę dopóki nie będzie jakości z temacie drogi. Przerabiał kiedyś ktoś temat ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”