Bliźniak a jakość - wasze opinie
-
SebastianM94
- Początkujący

Bliźniak a jakość - wasze opinie
Dzień dobry. Planuje zakup bliźniaka. Póki co jedynie się rozglądam. Jeśli jest taka możliwość to prosiłbym, aby Państwo "rzucili okiem" i ocenili co sądzą na temat jakości wykonania jednego z domów który oglądałem. Dopiero będę zagłębiał się w ten temat, więc prosiłbym o opinie. W załączniku zdjęcia.
- Załączniki
-
- dom1.pdf
- (4.21 MiB) Pobrany 71 razy
Re: Bliźniak a jakość - wasze opinie
Tego co na zdjęciach nie kupuj.
Nawet pobieżne oględziny wskazują, że albo inwestor albo wykonawca popełnił sporo błędów.
Trudno jednoznacznie ocenić co zrobić aby było prawidłowo zgodnie ze sztuką budowlaną i ile to będzie kosztowało.
Potrzebna pełna ekspertyza tego co dokonano i co należy poprawić.
Nawet pobieżne oględziny wskazują, że albo inwestor albo wykonawca popełnił sporo błędów.
Trudno jednoznacznie ocenić co zrobić aby było prawidłowo zgodnie ze sztuką budowlaną i ile to będzie kosztowało.
-
SebastianM94
- Początkujący

Dziękuje za odpowiedź. Uważasz, że to nie ma sensu nawet jeśli cena jest stosunkowo atrakcyjna w porównaniu do innych nieruchomości ? Tzn. ze usterki które są dyskwalifikują tą nieruchomość bez względu na cenę ? Tzn ta nieruchomość kosztuje 270 tys gdzie Np inna najtańsza nieruchomości o podobnych parametrach kosztuje w tej miejscowości 600 tysięcy.Interno pisze:Tego co na zdjęciach nie kupuj.
Zakup za kwotę dwa razy niższą niż inne podobne budowle w okolicy to rzeczywiście okazja.
W przypadku takich okazji zawsze zapala mi się czerwone "światełko" w głowie, UWAGA !!!.
Nie znam szczegółów budowli ale może nie jest tak tragicznie i da się poprawić pytanie za ile.
Potrzebujesz pomocy doświadczonego budowlańca do oceny stanu i wnioski co zrobić aby było OK.
Myślę, że przy takiej różnicy w cenie zakupu sprawa warta pochylenia się nad nią ale bez euforii trzeba działać na "zimno" z doświadczeniem i rozwagą.
W przypadku takich okazji zawsze zapala mi się czerwone "światełko" w głowie, UWAGA !!!.
Nie znam szczegółów budowli ale może nie jest tak tragicznie i da się poprawić pytanie za ile.
Potrzebujesz pomocy doświadczonego budowlańca do oceny stanu i wnioski co zrobić aby było OK.
Myślę, że przy takiej różnicy w cenie zakupu sprawa warta pochylenia się nad nią ale bez euforii trzeba działać na "zimno" z doświadczeniem i rozwagą.