Jaki karnisz będzie odpowiedni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Macieejmazur70
- Początkujący

Re: Jaki karnisz będzie odpowiedni?
Moja żona uparła się na karnisz z mosiądzu...bo taki ma znajoma z domu o bok. Mamy skrętne okno w salonie wiec miedzy bogiem a prawdą taki karnisz jest w super rozwiązanie. Zamówiłem taki karnisz.
-
monikabert90
- Aktywny

Mi ogólnie nie podobają się takie odsłoniete, widoczne karnisze. Wolę coś takiego, jak na stronie
. Taka szyna z listwą osłaniająca sprawia, że wszystko wygląda bardzo estetycznie i elegancko
A Wam jak się coś takiego podoba?
. Taka szyna z listwą osłaniająca sprawia, że wszystko wygląda bardzo estetycznie i elegancko Re: Jaki karnisz będzie odpowiedni?
Najbardziej polecane są listwy do zabudowy karnisza pokryte wyjątkowo trwałą masą sztukatorską. Produkty tego typu możemy znaleźć w "Coś dla kobiet"
-
turkusowa12
- Początkujący

według mnie najlepszy będzie karnisz metalowy pojedynczy, można je znaleźć w wielu odmianach (różne kształty i kolory), na firankę czy zasłonkę jak znalazł
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Karnisze-systemy sufitowe. Jakie macie, ile to mniej więcej wychodzi przykładowo na okno balkonowe typowe jak w bloku?
Dwa lata się zbieram bo wydaje mi się bez to będzie kupa kasy
Jakie polecacie systemy, biorąc pod uwagę że będą tam wisiały firany bez potrzeby przesuwania ich.
W jakich sklepach poza tym polecicie zamawiać?
Jakie polecacie systemy, biorąc pod uwagę że będą tam wisiały firany bez potrzeby przesuwania ich.
No ja akurat muszę Wam podpowiedzieć, że odpowiednim rozwiązaniem będą karnisze, które pasują do Waszych wnętrz i które przede wszystkim Wam się podobają. Jak takich szukać i jakie będą odpowiednie? Myślę, że oferta Manufaktury Rzeczy będzie dla Was świetna, bo wybór mają spory.
Zastanów się nad maskownicami na szynę karniszową. Rozwiązanie w ostatnich latach popularne i pozwala zakryć nieestetyczny karnisz sufitowy. Osobiście bardzo mi się to podoba (mam podobne u siebie w mieszkaniu).Złotowłosa pisze:Karnisze-systemy sufitowe. Jakie macie, ile to mniej więcej wychodzi przykładowo na okno balkonowe typowe jak w bloku?
Pasuje do nowoczesnych, jak i bardziej tradycyjnych wystrojów mieszkania. Jeśli lubisz również ciekawe bajery, polecam zastanowić się nad dodatkowym oświetleniem:
Jak na zdjęciu poniżej:
https://sklep.flexgips.com/oslony_karnisza