pozdrawiam serdecznie
mały tani domek
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Julitka 123
- Początkujący

Re: mały tani domek
Witam
ja również planuje wybudować dom
Warto porównać oferty różnych firm budowlanych. Myślę, że 200 000zł powinno wystarczyć jeżeli nie oczekujesz od budynku wystroju willi
Z resztą na stronie np. http://www.taniabudowadomu.pl są pokazane oferty konkretnych firm na budowę konkretnego domu. Można się zorientować i porównać ceny.
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam serdecznie
Uważam, że kwota około 200 tys zł spokojnie wystarczy na to aby wybudować mały domek, w szczególności warto zwrócić uwagę na domy z drewnianych bali, co o tym sądzisz?
Teraz takie domki są nawet bardzo popularne i wiele osób się na nie decyduje. Powiem szczerze, że nie ma co się dziwić, bo wyglądają one naprawdę super. Wszystkiego o takich projektach możecie dowiedzieć się czytają artykuł na stronie https://www.dominanta.pl/blog/projekty/funkcjonalne-projekty-domow-do-100-m-2-powierzchni-uzytkowej
A do jakiej kwoty ma być to generalnie domek?? Pytam bo akurat tak się składa, że domami drewnianymi z bali zajmujemy się na co dzień i chętnie pomożemy, doradzimy 
Ciekawe te nowe domy energooszczędne, mieszkam w Bielsku-Białej i udało mi się znaleźć jedną firmę co wykonuje tego typu domy. Wydaje się to niesamowita forma domów przyszłości.
Dom z bali to bezpieczniejsza opcja od innych technologii, bo trudniej o pomyłki technologiczne. Niektóre marki tylko się w tym specjalizują i zapewniają kompleksową kontrolę inwestycji.
Ssz to jakaś 1/3 kosztów budowy domu. Milion to bardzo duży budżet jak na ten etap nawet kupując wszystko najdroższe powinno na spokojnie starczyć a moim zdaniem jeszcze zostać .
Na pewno można sporo zaoszczędzić na dachu, który w ostatnim czasie bywał dośc drogi w położeniu.
Polecam blachodachówkę, która jest dobrą alternatywą dla dachówki ceramicznej.
Na pewno można sporo zaoszczędzić na dachu, który w ostatnim czasie bywał dośc drogi w położeniu.
Polecam blachodachówkę, która jest dobrą alternatywą dla dachówki ceramicznej.
Dom z bali to najciekawsza alternatywa w stosunku do domu murowanego.
Tynkowanie i kosztowne ocieplenie odpada. Nieruchomość spełnia
nowoczesne standardy energetyczne. Zobacz na domyzbali.eco -
dodatkowo dla sporej części ludzi z racji ceny - najważniejsza zaleta to
stosunkowa łatwość kredytowania nieruchomości. Znacznie lżej to ogarnąć
niż murowany klasyczny, a jak przejrzysz ogłoszenia to zobaczysz, że
budowy stoją, ludzie próbują sprzedać i nikt tego nie bierze.
Tynkowanie i kosztowne ocieplenie odpada. Nieruchomość spełnia
nowoczesne standardy energetyczne. Zobacz na domyzbali.eco -
dodatkowo dla sporej części ludzi z racji ceny - najważniejsza zaleta to
stosunkowa łatwość kredytowania nieruchomości. Znacznie lżej to ogarnąć
niż murowany klasyczny, a jak przejrzysz ogłoszenia to zobaczysz, że
budowy stoją, ludzie próbują sprzedać i nikt tego nie bierze.
a czemu myślisz, że z bali jest najlepszą alternatywą, a nie np. prefabrykowany? Alternatyw to szukałbym w simbad-outlet.pl gdzie można rzeczy powystawowe znaleźć taniej.
-
BansztofJozek
- Początkujący

Zadzwon do Espiro Investment i podpytaj. Sadze ze taka firma najlepiej bedzie potrafila Ci pomoc i odpowiedziec na Twoje pytania
Właśnie zbudowałem 103m2 użytkowe dla rodziny 2+3. Każdy ma swój pokój, mam pomieszczenie gospodarcze połączone z pralnią i wszystko się zmieściło na parterze. Nie widzę potrzeby większego domu. Garażu na 2 auta też nie mam.
A jeśli zależy Wam na szybkiej budowie, polecam zastanowic się nad domem z prefabrykatów.
Zerknijcie sobie na przykład do Greenhomes.

A jeśli zależy Wam na szybkiej budowie, polecam zastanowic się nad domem z prefabrykatów.
Zerknijcie sobie na przykład do Greenhomes.