Pytania mam dwa:
1. Ile dać wełny w wygłuszenie stropu drewnianego nad salonem, belki są co 60 cm, mają 20cm grubości i chciałbym je częściowo pozostawić odkryte wykańczając płytą g-k i czy dawać dodatkowo folie i jeżeli tak to jaką?
2. To samo z ociepleniem poddasza użytowego, krokwie co 80, 20 cm grubości, wykończenie płyta g-k.
Jaka grubość, jakie marki polecacie i czy mata czy z rolki?
Dziekuję z góry
czym ocieplać i wygłuszać
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Gość
W podłogę daj tyle co ci wejdzie, tylko wygłuszenie niewiele da, jak nie wygłuszysz samych belek jakąś taśmą piankową, bo przy chodzeniu dźwięk będzie przenoszony z posadzki na belki. Na poddaszu daj 20 cm, a najlepiej jeszcze pod tym drugą warstwę 5 cm żeby krokwie nie robiły mostka termicznego. Wtedy dasz wykończenie płyt gipsowych na wieszakach.
-
mulk
wyciszanie stropów , ścian i wszystkiego innego
czesc firma Heraklith ma od 98 lat sprawdzone rozwiazania akustyki stropów drewnianych, ścian i pomieszczeń technicznych i garaży. Jest to temat rzeka i jeśli Ty lub ktoś inny chce więcej informacji piszcie proszę 509 662 848
rwilk@heraklith.com.pl
jestem doradcą technicznym tej austriackiej firmy i na życzenie prześle konkretne rozwiązania o konkretnych parametrach akustycznych
pozdrawiam
rwilk@heraklith.com.pl
jestem doradcą technicznym tej austriackiej firmy i na życzenie prześle konkretne rozwiązania o konkretnych parametrach akustycznych
pozdrawiam