Jakie nawadnianie do ogrodu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
ArkadiuszKrol
- Superużytkownik

Re: Jakie nawadnianie do ogrodu?
Ja zamówiłem system nawadniania od firmy aatrenkar-karcher.pl. Posiadają wysokiej jakości urządzenia w przystępnych cenach. W ich ofercie znajdziesz zarówno systemy automatyczne, jak i ręczne.
Właściwie nie ma znaczenia jakie nawodnienie masz zorganizowane jest bardzo dużo ciekawych propozycji, które można do własnych potrzeb dopasować.
-
JoannaZakopane43
- Początkujący

polecam linie kroplujące wzdłuż żywopłotu i na rabatach i dodatkowo oczywiscie nawadnianie wynurzalne z programatorem czasowym.
Stworzenie nawodnienia z jednej strony wydaje się prostą rzeczą. Z drugiej strony dopasowanie go do potrzeb roślin oraz rozplanowanie połozenia rurek, wcale tak proste nie jest.
Brałem pod uwagę zaplanowanie nawodnienia samodzielnie, zdecydowałem się jednak na skorzystanie z usług firmy która mi to nawodnienie zaprojektowała. Podobnie jak cały ogród. Zajęli się również nasadzeniami.
Jestem zadowolony, wątpię, ze udałoby mi się samodzielnie tak to zaplanować.
Brałem pod uwagę zaplanowanie nawodnienia samodzielnie, zdecydowałem się jednak na skorzystanie z usług firmy która mi to nawodnienie zaprojektowała. Podobnie jak cały ogród. Zajęli się również nasadzeniami.
Jestem zadowolony, wątpię, ze udałoby mi się samodzielnie tak to zaplanować.
Ciekawy wątek
Jak jesteśmy w temacie ogrodu to ja miałam spory problem z moimi drzewkami owocowymi. Jeśli zastanawiacie się dlaczego drzewa owocowe nie kwitną? Mogą za to odpowiadać czynniki atmosferyczne, na które nie masz wpływu, ale w większości przypadków zaburzenie kwitnienia jest spowodowane błędami w uprawie.
Również mogę polecić system nawadniania firmy Karcher, zainwestowałem 2 lata temu i jestem nim zachwycony! A chłopaki z Karcher Pestar idealnie mi wszystko obliczyli i ogarnęli.
Warto zamontować zbiornik do zbiernia deszczówki, potem można z niego zrobić świetne nawadnianie. W internecie pojawia się coraz lepsza oferta systemów nawadniania. Warto się rozejrzeć i znaleźć coś interesującego.