Jakie kamery IP wybrać?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Jakie kamery IP wybrać?
Interesuje mnie coś takiego, jak kamery pogodowe i jestem bardzo ciekawy, czy z czegoś takiego korzystacie. Coraz więcej osób szuka nowoczesnych rozwiązań, aby zadbać o kontrolę nad różnymi sytuacjami oraz nad swoim bezpieczeństwem. Świetnym rozwiązaniem w takich urządzeniach jest to, że można mieć podgląd obrazu 24h, również na żywo. To ciekawa opcja, jeśli np. gdzieś wyjeżdżamy. Najważniejsze jest jednak to, aby wybierać sprzęt, który posiada odpowiednią jakość, jak i odpowiednie funkcje. Warto takie urządzenie dobrze sprawdzić.
Uważam, że w ofercie batna24.com masz świetny wybór jeśli chodzi o sprzęt do monitoringu. Kupowałem z tych propozycji, które mają do zaoferowania i jednocześnie jeśli chodzi o ten wybór to można liczyć na ich pomoc. Więc też jak nie do końca wiesz na co się zdecydować to będzie można liczyć na ich podpowiedź. Więc to też będzie ułatwienie dla laika, który zastanawia się po jaki sprzęt sięgnąć.
najlepiej dobrej jakosci i nie drogie :d dlatego polecam firme lanberg, nie zawiedziesz sie
lanberg ma fajne kamerki 
Kamery sa do siebie podobne - kwestia oprogramowania robi różnice - np. Xiaomi wprowadziło opłaty za monitorowanie ruchu w pomieszczeniu, imou jest super, ale też po jakims czasie mozliwośc skorzystania z podglądu na komputerze w układzie kilku kamer wymaga dokonania opłat. Ja osobiście polecam kamere zgodna z TUYA dająca szerokie mozliwości wykorzystania przy rozbudowie "inteligentnego domu" np. Wychodze z domu uzbrajam alarm wtedy kamera obrotowa podnosi soczewkę i zaczyna monitoring lub kamera wykryje ruch to dopal urządzenie wpięte w intelignente gniazdo tuya np. lampkę
Ostatnio zmieniony 25 paź 2023, 12:16 przez emsti, łącznie zmieniany 1 raz.
hej wszystkim, też mam sporo wątpliwości co do kamer IP. Nie ogarniam, które są warte uwagi, a które to tylko strata kasy. Ktoś tutaj wspominał, że kamery Lanberg są całkiem niezłe, zwłaszcza jeśli chodzi o jakość obrazu, ale mam obawy co do funkcjonowania ich oprogramowania. Czy ktoś miał już doświadczenia z ich systemem? Bo słyszałem, że często bywają problemy z konfiguracją i że nie zawsze działają bez zarzutu. Potrzebuję czegoś, co będzie działać płynnie i nie sprawi mi kłopotów z codziennym użytkowaniem. Może ktoś miał podobne dylematy? Podzielcie się swoimi doświadczeniami, bo kompletnie gubię się w tej gąszczu opcji. Z góry dzięki!