Kominek w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kominek w salonie
Faktycznie kominek to super sprawa, dodatkowo warto sobie wykonać ładną zabudowę np. z płyt gipsowo-kartonowych, na łączenia dać Acryl Putz MS30 żeby było ładnie, równo i bez pęknięć. Na pewno tak przygotowany i potem pomalowany kominek sprawdzi się świetnie w salonie
Osobiście nie polecam. Nigdy więcej kominka! Ile ja mam czyszczenia?, Ile ja mam nasypanego brudu z drewna?, Ile stresu, żeby dzieci nie grzebały... 
kominek jest fajny u kogos jeden czy daw dni przy kominku posiedziec jest fajnie ale gorzej jak masz swoj i trzeba go czyscic i jest brudno
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Kominek uruchamia w nas jakieś pierwotne instynkty. Wokół ognia czujemy się bezpiecznie i przyjemnie. Wprowadza niepowtarzalną atmosferę do wnętrza. W deszczowe, smutne dni wystarczy zapalić i świat wydaje się lepszy. Jeśli jest możliwość by go zrobić to warto, nawet tylko po to by palić w nim świeczki
A skoro już mowa o zabrudzonym kominku to podrzucamy artykuł z tekstem omawiającym problem odświeżenia ścian kominkowych:
https://www.sniezka.pl/poradniki/porady ... k-po-kroku
A skoro już mowa o zabrudzonym kominku to podrzucamy artykuł z tekstem omawiającym problem odświeżenia ścian kominkowych:
https://www.sniezka.pl/poradniki/porady ... k-po-kroku
kominek w salonie, normalnie marzenie
Kominek w salonie to bardzo fajna sprawa ale warto wybrać wkład taki który nie będzie nam się szybko brudził. Chodzi o to że są takie wkłady które praktycznie zaraz po rozpaleniu robią się czarne od środka przez co szyby trzeba myć po każdym paleniu. Fajnym poradnikiem w którym można przeczytać o doborze kominka będzie ten temat http://www.e-mieszkanie.pl/poradnik-wne ... -1643.html w którym masz dokładnie opisane co i jak należy wziąć pod uwagę.
-
e-Rzecznik_Magnat
- Superużytkownik

Szanowni Państwo,
Odbudowę kominka, która jest wykonana z płyt gipsowo-kartonowych, rekomenduję pomalować farbą Magnat Ceramic Care. Farba jest dostępna w szerokiej palecie kolorystycznej, charakteryzuje się dobrą wydajnością i siłą krycia, trwałością koloru. Wszystkie zabrudzenia (których przy kominku może być dużo), usuniemy przy pomocy wilgotnej ściereczki – bez ryzyka utraty koloru oraz konieczności ponownego malowania.
Odbudowę kominka, która jest wykonana z płyt gipsowo-kartonowych, rekomenduję pomalować farbą Magnat Ceramic Care. Farba jest dostępna w szerokiej palecie kolorystycznej, charakteryzuje się dobrą wydajnością i siłą krycia, trwałością koloru. Wszystkie zabrudzenia (których przy kominku może być dużo), usuniemy przy pomocy wilgotnej ściereczki – bez ryzyka utraty koloru oraz konieczności ponownego malowania.
-
MariettaOri
- Początkujący

Marzy mi się kominek w salonie, na chwilę obecną niesttey mogę mieć jedynie biokominek
kominek super sprawa, polecam z firmy Kratki
Ja jestem zadowolona ale kupiłam sobie oczyszczacz powietrza bo mam wrażenie że czasem czuć kominem. Nie musisz kupować od razu takiego sprzętu są też inne metody ale warto taki sprzęt mieć, serio