Jakie rolety do okien dachowych wybrać

Porady jak udekorować każde wnętrze. Jeżeli zastanawiasz się jakie dodatki będą pasowały do Twojego domu, gdzie je kupić i w jakiej cenie, zajrzyj do tego działu.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Post autor: Redakcja »

Okna dachowe, podobnie jak fasadowe, wymagają osłon okiennych. Do wyboru są rolety wewnętrzne i zewnętrzne. Jakie rolety do okien dachowych wybrać >>
Redakcja

Hanna0012
Aktywny
Aktywny

Post autor: Hanna0012 »

Już od dawana zastanawiam się nad zakupem rolet do okna dachowego. Zastanawiam się nad roletami wewnętrznymi tylko w kolorze białym. Dobry pomysł ?

mirrek
Aktywny
Aktywny

Re: Jakie rolety do okien dachowych wybrać

Post autor: mirrek »

Ja w ogóle bardziej bym polecał markizy (zewnątrz) typu Fakro. Dużo lepiej pracują z oknem dachowym, które ma swoją specyfikę. Ja sam mam takie markizy do okien pionowych i cieszę się, że wyprowadziłem na zewnątrz te osłony. Chronią również mnie przez nagrzewaniem.

Piotr1955
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: Piotr1955 »

Polecę Masters dobra firma znam ich od dawna. Jeszcze pamiętam że moi rodzice swoje pierwsze żaluzje aluminiowe to kupowali u nich. Ja zamawiałem z kolei moskitiery od nich i też rolety zewnętrzne. Te rolety to głównie opuszczam jak gdzieś wyjeżdżamy tak żeby ewentualnego złodzieja nie kusiło, żeby nam się do domu włamywać.

Jaśku88
Aktywny
Aktywny

Post autor: Jaśku88 »

Spory wybór żaluzji daje drezal.pl w Warszawie. Z bezpłatnymi pomiarami docierają w dość elastycznych porach, gdzie z niektórymi wykonawcami za żadne skarby nie mogłem się dogadać. Mam od nich żaluzje drewniane z niezawodnym systemem sterowania. Nic się dosłownie nie zacina. Kolor fajny, a i wykonanie widać naprawdę fachowe, bo widziałem, że tego producenta dobrze się ocenia na praktycznie każdym powiązanym forum branżowym.

kosmo3
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: kosmo3 »

Najlepiej w prowadnicach. Tylko takie się sprawdzą. Wolnowiszące będą bimbać pod oknem, a przecież nie o to chodzi. Ciekawe roletki ma Roletex. Firma jest z Małopolski.

pawelszabla
Aktywny
Aktywny

Post autor: pawelszabla »

W tym roku kupowaliśmy markizy i nowe rolety do mieszkania wszystko w Safe door (mają swój sklep online). Wszystko w porządku, szybka dostawa, elementy domierzone, zgodne z opisem na stronie, zwłaszcza rolety dzień noc super zdają egzamin, można sobie regulować ilość światła w pokoju.

Anna316
Początkujący
Początkujący

Post autor: Anna316 »

Sprawdź ofertę sklepu Karnix. Sama mam plisy oraz rolety z tego sklepu i jestem bardzo z nich zadowolona. Wykonane są z bardzo dobrych materiałów, oraz są w miarę proste w montażu.

uuwjad
Aktywny
Aktywny

Post autor: uuwjad »

Może zerknij na firmę Drutex? Sam dałem się skusić na ich rolety i złego słowa nie mogę powiedzieć. Zwłaszcza jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. Przyglądałem się wielu producentom oraz ich ofertą, lecz padło na Drutex. Ciężko się do czegokolwiek przyczepić.

emsti
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: emsti »

Sama się zastanawiam. Jakie polecicie?

Kayac
Aktywny
Aktywny

Post autor: Kayac »

Przerobiłam wiele rolet na okna dachowe. Próbowałam je montować samodzielnie. W końcu jednak zdecydowałam się na zamówienie porzadnych i oryginalnych. I z perspektywy czasu widzę, ze od razu powinnam tak zrobić a nie bawić się w półśrodki.

Od siebie polecam fakro rolety wewnętrzne

Masz tutaj sklep producenta takich rolet wewnętrznych. Rolety dobrze wykonane, nie blaknie kolorek. Montaż bezproblemowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dekoracja wnętrz”