Jakie elektronarzędzia polecacie kupić
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jakie elektronarzędzia polecacie kupić
W wolnych chwilach w domu chętnie majsterkuje i tak powoli gromadzę różnorakie sprzęty, które moje majsterkowanie mogą wspierać. Więc jak ktoś z Was jest w stanie coś ciekawego zaproponować jeśli chodzi o firmy, które gwarantują dobrej jakości sprzęty i mają duży wybór elektronarzędzi to chętnie skorzystam z podpowiedzi.
-
Kasprowicz
- Aktywny

Re: Jakie elektronarzędzia polecacie kupić
Od kilku lat korzystam z oferty urządzeń PowerMat. Właściwie nieco przypadkiem gdzieś trafiłem na taki sprzęt w trakcie wykonywania jakiegoś zlecenia u klienta i okazało się, że świetnie się sprawdza, potem kupiłem od nich pierwsze urządzenia dla siebie, jakąś szlifierkę, potem pistolet do malowania i tak kolejne sprzęty od tej firmy kompletuje i zdecydowanie wybija się jakość wykonania.
Mi w lokalnym sklepie polecili sprzęt firmy Tresnar. Pierwsze urządzenie na jakie się zdecydowałem to szlifierka kątowa, potem doszła szlifierka taśmowa i tak z czasem uzbierało się sporo elektronarzędzi Tresnar. Oczywiście różnica między takim sprzętem a sprzętem dla profesjonalistów jest widoczna, jednak elektronarzędzia są wykonane solidnie i co najważniejsze, serwis je naprawia nawet po okresie gwarancji!
W pracy używam sprzętu od AEG, dokładny model BEWS18-125BLPX-0 18V, widziałem, ze maja ten sprzęt w swoim oficjalnym sklepie na allegro. Ogólnie z urządzeń tej marki jestem zadowolony, fajną mają jakość za przystępne pieniądze
-
klaudia844
- Aktywny

Szlifierka kątowa, wkrętarka, wiertarka z dobrym udarem, może piła ukośnica, lutownica, czyli takie niezbędnik, must-have każdego pana domu. Cała reszte można wypożyczyć za niewielkie pieniądze jak będziemy potrtzebować. No i nie kupujcie elektronarzędzi w marketach budowlanych bo jakość jest fatalna. Polecam np. Budrent w Olsztynie - typowo zajmują się sprzedażą, serwisowaniem i prowadzą również wypożyczalnię elektronarzędzi.
-
wrocławskikrasnal
- Początkujący

Najlepiej postawić na sprawdzoną jakość np. fischer polska.
-
fachowiec321
- Początkujący

Kupiłem tam wiertarkę udarową i jestem bardzo zadowolony 
-
fachowiec321
- Początkujący

Na pewno wkrętarka to must have.
Sprawdź sobie markę Tresnar oraz Hurry Up. Solidne elektronarzędzia, przemyślane wykonanie i dobre ceny. Do tego serwis znajduje się w Polsce i nie ma problemu z uznawaniem gwarancji, jak w przypadku towarów zakupionych od znanych, marketowych producentów.
Ja wychodzę z założenia ze sprzet do domu który , nie bedzie pracowal tak jak w np firmie remontowej , nie musi byc drogi i markowy .... A czemu ? Bo na swoim przykladzie powiem ze sprzety mam marketowe za grosze w porównaniu do firmówek , tak samo nimi pracuje i robia co mają robic , w momencie awarii kupuje nowe nie placac za naprawy czy serwisowanie , gdzie i tak wynosi mnie to nadal taniej jak za markowe ... Wiercą , wkręcaja ,tną i szlifuja wiec nie inwestuje w Marke tylko w to do czego sa przeznaczone .
Jeśli chciałbyś zresztą skompletować wyposażenie do domowego warsztatu skontaktuj się z nimi https://buythis.pl/warsztat/narzedzia-reczne/szczypce-narzedzia-reczne/ Powinni coś podpowiedzieć.
Jeśli chciałbyś zresztą skompletować wyposażenie do domowego warsztatu skontaktuj się z nimi https://buythis.pl/warsztat/narzedzia-reczne/szczypce-narzedzia-reczne/ Powinni coś podpowiedzieć.
Ostatnio zmieniony 19 lip 2023, 6:10 przez emsti, łącznie zmieniany 1 raz.
- krystianDD
- Początkujący

Ja od zawsze używam narzędzi Boscha i jeszcze nigdy nie musiałem nic wymieniać. 
No, ew. czasem trafi mi się jakaś Makita, ale to już mniej chętnie.
No, ew. czasem trafi mi się jakaś Makita, ale to już mniej chętnie.