solidny montaż pv
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
solidny montaż pv
Ogarniętych ludzi od urządzeń zasilanych OZE poszukuje? Rozmawiałem już z kilkoma firmami i dramat, jeśli chodzi o technologię ale i czas oczekiwania na podzespoły fotowoltaiki i ewentualnie ogrzewania zasilanego pompą ciepła. Czy to możliwe że czas oczekiwania na określone elementy może się wydłużyć do pół roku? Będę wdzięczny za info z określonymi wrażeniami. 
Re: solidny montaż pv
Tak to teraz wygląda szczególnie jeśli kupujesz, czy też zamawiasz w firmach, które wydają krocie na marketing i reklamy. Ja zrobiłem porządny przegląd rynku i po kilku rozmowach wybrałem firmę Synergio. Montowałem pv jeszcze w zeszłym roku i nie było żadnych problemów z dostępnością. Dłużej czekałem niestety na podpięcie do sieci. Zadzwoń i zapytaj jak to tam akurat wygląda. Wykonali wszystko w terminie, solidnie jak na moje oko i co najważniejsze bezawaryjnie jak na razie. Jeśli chodzi o panele to mają nawet spory wybór – ja wziąłem te najlepsze LG – monokrystaliczne – maja dłuższą żywotność i są wydajniejsze. Jeśli chodzi o pompę to wydaje mi się, że będziesz musiał poczekać bo produkcja nie nadąża za popytem. Chociaż widziałem, że będziemy mieć w Polsce 2 fabryki pomp ciepła jedna w łódzkiej strefie ekonomicznej.
Dużo sie robi. Ekipy też bywają zawalone. Jak rozmawiałem ze znajomym od pomp, to instalacje mają zaplanowane do końca roku. Patrzyłbym tutaj na duże firmy pokroju może Hymona. Mają i PV i pompy i dużo ekip w kraju, więc większa szansa, ze coś wcisna miedzy duże realizacje w okolicy.Mariner pisze:Ogarniętych ludzi od urządzeń zasilanych OZE poszukuje? Rozmawiałem już z kilkoma firmami i dramat, jeśli chodzi o technologię ale i czas oczekiwania na podzespoły fotowoltaiki i ewentualnie ogrzewania zasilanego pompą ciepła. Czy to możliwe że czas oczekiwania na określone elementy może się wydłużyć do pół roku? Będę wdzięczny za info z określonymi wrażeniami.
-
Aneta.lis96
- Początkujący

Mnie montowała firma SPR-Polska. Jestem bardzo zadowolona z efektu końcowego oraz z wyboru firmy. Dla mnie, Panowie tam pracujący są profesjonalistami, którzy wykonują swoją pracę świetnie i na czas.