Transport dużych maszyn
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Transport dużych maszyn
Tu w takiej branży przede wszystkim ważne jest doświadczenie, a te ma firma Dar-Trans z miejscowości Niegów. Korzystałem z ich pomocy już kilka razy, organizowali różnego rodzaju transport i nigdy nie było żadnych kłopotów
Rozumiem, że chodzi tutaj o maszyny budowlane? Jeśli tak, polecam kontakt z firmą Jupiter, która specjaizuje się w transportowaniu wiekszych gabarytów. Firma ma odpowiednie wyposazenie oraz wykwalifikowanych pracowników I transportuje na przykład:Despero pisze:wiecie moze gdzie znajdę kogoś od transportu dużych maszyn?
• koparki, koparko-ładowarki i ładowarki
• spycharki, zgarniarki, równiarki i zrywarki
• walce, zagęszczarki i ubijarki
• pogłębiarki
• kruszarki i młyny
• kafary i młoty
• frezarki
• betoniarki
• wibratory do betonu
• zwyżki i podnośniki
• agregaty prądotwórcze i inne
Najlepiej bezpośrednio się z nimi skontaktować jupiter-gabaryty.pl . Powinni napisać, jaki mają cennik.
Czy jeżeli chciałbym zacząć pracę jako kierowca lawety to potrzebuję do tego licencji transportowej, jeżeli przewoziłbym na niej samochody? Czytałem w necie ale nie jest to dokładnie sprecycowane i nie wiem gdzie mam szukać informacji. Byłem w starostwie i nikt nie wiedział, czy mógłby ktoś doświadczony w tym temacie się wypowiedzieć? Chciałbym uniknąć płacenia mandatu.
Duże, ponad gabarytowe konstrukcje wysyłaliśmy z firmy za pomocą Route4U. Konstrukcje stalowe. I wysyłki były nie tylko w kraju ale i poza. Oni wszystko ogarniali sami. Całkiem sensownie.
Ogólnie moim zdaniem wszystkie osoby, które zajmują się transportem i mają własną flotę samochodową powinny zerknąć sobie na ofertę TGZ. Tam możecie liczyć na wiele możliwości i profitów. A mowa tutaj o rabatach typu karty paliwowe, leasing itd. warto się zainteresować.
Moim zdaniem warto podejść do tego tematu w sposób racjonalny i przemyśleć, jak można ułatwić sobie prowadzenie tego typu działalności. Mam wrażenie, że bazując chociażby na dostępnych na rynku rozwiązaniach, można usprawnić poszczególne trasy. Teraz popularne stają się takie urządzenia jak OBU e-TOLLgps, dzięki którym można przejeżdżać przez płatne odcinki dróg z wykorzystaniem płatności bezobsługowych, co moim zdaniem jest sporym ułatwieniem. Te urządzenia mogą być wykorzystywane też przez osoby prywatne, co dla ludzi sporo jeżdżących po kraju, może być ciekawą opcją. Ktoś z Was może już korzysta z takich systemów u siebie?
Od jakiegoś czasu poszukiwany był przeze mnie transport ciężarowy związany z usługami transportowymi po Europie. Jak się okazuje, mój znajomy zainteresował się tym tematem tak samo jak ja i powiedział mi, że ta firma symlog realizuje tego typu transport w dobrej cenie, profesjonalnie, szybko i skutecznie. Czego chcieć więc więcej?
-
macedonczyk
- Początkujący

- Kontakt:
Ogólnie transport maszyn jest problematyczny, nie tylko dużych. Nie wiem czy można wynająć coś jak uber by przyjechał i przetransportował przesyłkę?
Hej, dobrze wiem jak ważna jest sprawna obsługa logistyczna dlatego planując transport międzynarodowy warto korzystać z usług doświadczonych firm więc ja zdecydowałam się na taką, która posiada transport paletowy a ponadto w ofercie swojej mają także transport kontenerów. Mają również spore doświadczenie w przewożeniu różnego rodzaju materiałów i transport materiałów niebezpiecznych nie stanowi dla nich wyzwania. Polecam
Jak drogie są firmy, które specjalizują się w takim transporcie?
Interesuje mnie również kalibracja ADAS.
Czy to ma sens - texapoland.pl/produkty/adas/ ?
Interesuje mnie również kalibracja ADAS.
Czy to ma sens - texapoland.pl/produkty/adas/ ?
Organizując transport międzynarodowy trzeba pamiętać, że towary muszą przejść odprawę celną. Wielu przewoźników i eksporterów obawia się tego procesu. Z odpowiednim przygotowaniem odprawa celna często przebiega dość sprawnie, tutaj sprawdzisz, jak ona wygląda i jakie dokumenty należy przygotować.