problem z opałem

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Cynek35
Początkujący
Początkujący

problem z opałem

Post autor: Cynek35 »

Gdzie teraz węgla można szukać szczególnie z zagranicy bo na PGG nie ma co liczyć? W marketach pustki? W składach węglowych to samo? Ja rozpytywałem i nic, cisza. Ktoś pomoże?

robeert
Początkujący
Początkujący

Re: problem z opałem

Post autor: robeert »

Niestety tak to teraz wygląda. Tez starałem się nie ulec panice i zostawiłem czarne zakupy na po wakacjach i mam to samo. Któryś już z kolei sezon spalam ekogroszek sztygar wysokokaloryczny w żółtym opakowaniu. Pojawił się dzisiaj na stronie sklepu i w Leroy Merlin. Cena oczywiście w górę a miałem małą nadzieję, ze cena z czerwca się utrzyma, niestety. Firma sprowadza od lat węgiel z różnych kierunków świata głownie Ameryka Południowa a teraz nawet USA i Australia. Chyba trzeba kupić bo zaraz rozjedzie się jak świeże bułeczki. :mrgreen:

Velti
Początkujący
Początkujący

Re: problem z opałem

Post autor: Velti »

Z węglem może być różnie i na pewno nie będzie taniej. Polecam zamiennik ekogroszku (pellet agro). Kaloryczność (16 MJ/kg) Daje rade . Cena na pewno konkurencyjna. Więcej na m.szczepanski@velti.pl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”