Balustrady szklane
-
maciek.polk1989
- Początkujący

Re: Balustrady szklane
Ja chyba nadal jestem tradycjonalistą i wolę metalowe balustrady
U mnie w domu świetną robotę zrobiła firma Efekt- Metal Butrykowscy
Balustrady zachwycają nie tylko mnie 
Ja wolę balustrady z metalu, sam u siebie w domu mam taką i wygląda naprawdę fajnie, korzystałem z usług efekt metal i mogę polecić, solidnie wykonana
Polecam poczytać o cenach balustrad na rynku w 2019 roku. Pomoże dobrać rozwiązanie do budżetu
Ja samemu wykonywałem balustradę szklaną na schodach. Stopnie drewniane,podświetlane taśma led. Szkło Hartowane/Laminowane 8.8.4. Mocowania do szkła kupiłem u firmy Mocuj. Całość balustrady wyszła mnie połowe taniej niż firma by mi to robiła.
-
AdidarMeble
- Aktywny

Fajna opcja, natomiast niestety nie wszędzie się sprawdzi, polecam dla osób które nie maja dzieci ani zwierząt, wtedy taka balustrada regularnie czyszczona będzie stanowić bardzo fajną, ciekawą ozdobę.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Miałam taką balustradę kiedyś w mieszkaniu Nie byłam z niej jednak zadowolona z uwagi na to,ze była dość delikatna, poza tym brudziła się oraz miałam problemy w utrzymaniu w czystości.
Obecnie w swoim wybudowanym domu mam taką:

Wygląda lepiej
Jest praktycznie bezobsługowa jeśli chodzi o czystość
Oraz jest wytrzymalsza
Koszt w dodatku podobny.
Obecnie w swoim wybudowanym domu mam taką:

Wygląda lepiej
Jest praktycznie bezobsługowa jeśli chodzi o czystość
Oraz jest wytrzymalsza
Koszt w dodatku podobny.
-
adrianna.szpyt
- Początkujący

Również korzystałam z usług firmy Efekt Metal Butrykowscy
. Zdecydowanie godna polecenia. Ja jednak pozostaję przy metalowych balustradach. Szklane nie robią takiego wrażenia.
Ja również zakupiłem mocowania do balustrady szklanej u firmy Mocuj i przyznaje że jestem z nich bardzo zadowolony. Teraz zajmuję się montażem balustrad i korzystam z ich mocowań. Proste w montażu jak również bdb wykonane. Dla mnie osobiście Balustrady szklane dużo ładniej wyglądają niż metalowe.
W razie jakiś pytań co do montażu,chętnie pomogę. Pozdrawiam
W razie jakiś pytań co do montażu,chętnie pomogę. Pozdrawiam
Mi się bardzo podobają i są teraz bardzo trendy, chociaż zgadzam się, że nie do każdego wnętrza będą pasować. Swoje zamawiałem na szklane.eu, więc gdyby ktoś był zainteresowany to polecam tę firmę, bo zrobili porządną robotę w dobrej cenie.
Witam ja wykonywałem w Warszawie balustrady szklane i jestem bardzo zadowolony. mam połączenie stali i szkła na tarasie. Wyglądają przepięknie, a wieczorem podświetlone jeszcze lepiej
-
eskatt-balustrady
- Początkujący

W nawiązaniu do Kamillo31 zgadza się! Można zakupić balustrady np. do samodzielnego montażu w atrakcyjnych cenach. Ponad 100 wzorów balustrad!
Kamillo31 pisze:Ja samemu wykonywałem balustradę szklaną na schodach. Stopnie drewniane,podświetlane taśma led. Szkło Hartowane/Laminowane 8.8.4. Mocowania do szkła kupiłem u firmy Mocuj. Całość balustrady wyszła mnie połowe taniej niż firma by mi to robiła.
-
daniel36wilk12
- Początkujący

Witam polecam piękne balustrady szklane.
Napewno szklane balustrady wyglądają nowocześnie i elegancko. Wykorzystuje się szkło hartowane, które jest bardzo wytrzymałe i bezpieczne. W razie rozbicia rozpada się na małe, nieostre kawałki. Natomiast dla mnie największą wadą jest to, że na szkle łatwo widoczne są odciski palców i smugi, co może wymagać częstszego czyszczenia.
W temacie balustrad warto zatrzymać się na dłużej przy kwestii okien PVC typu portfenetr z balustradą. Schuco ma w ofercie trzy różne warianty balustrad mocowanych do ościeżnicy, więc jeśli z jakichś względów nie odpowiada Ci wypełnienie szklane, możesz wybrać na przykład zabezpieczenie wykonane z eleganckich prętów. Takie rozwiązania ma w ofercie firma Oknovid z Dąbrowy Chełmińskiej. Korzystaliśmy z ich usług. Bardzo rzetelna firma z bogatym doświadczeniem. Polecam!