Przy chłodzeniu, przestaje działać tzw. wentylacja grawitacyjna, więc by być zdrowym trzeba mieć poza klimatyzacją wentylację mechaniczną, najlepiej z odzyskiem ciepła.budek11 pisze:Mieszkam na poddaszu, więc bez klimy latem było jak w piekarniku. Odkąd mam klimę w prawie każdym pomieszczeniu wreszcie możemy latem normalnie funkcjonować. Raz do roku serwisujemy klimatyzację i jesteśmy zdrowi. My mamy klimatyzację firmy LG. Po schłodzeniu pomieszczenia nasze urządzenia przestają dmuchać zimnym powietrzem i uruchamiają się, jak temperatura w pomieszczeniu wzrośnie. Warto zainwestować w lepsze modele - chodzą ciszej.
Montaż klimatyzacji
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Montaż klimatyzacji
rekuperacja od 1989r
-
michalpoplawski95
- Początkujący

Musi być to ktoś, kto ma do tego odpowiednie uprawnienia. Nie ryzykowałbym
Klimatyzacja w domu. Chcemy założyć, może nie tak od razu, bo pewnie na początku będą ważniejsze wydatki, ale co na etapie budowy domu można zrobić, by później nie trzeba było rozwalać połowy domu? W domu będzie rekuperacja.. Może uda się coś pogodzić, zrobić przy okazji? da się? Poza tym szukamy dobrej firmy z Lublina do montażu klimatyzacji, tak jak już się zdecydujemy na takie działania.
Czy ktoś miał może do czynienia z firmą BB KLIM?
Czy ktoś miał może do czynienia z firmą BB KLIM?
Samodzielny montaż klimatyzacji to bardzo zła decyzja... Klimatyzację powinna zamontować osoba z doswiadczeniem i odpowiednimi certyfikatami. Aiwa w swojej ofercie poza świetnymi klimatyzatorami posiada strefę instalatora oraz niezbędne dokumenty do pobrania. Można skorzystać z ich szkoleń
Przede wszystkim patrzy się na powierzchnię do schłodzenia, moc, a potem na marki. Ja jestem zadowolona z budżetowych modeli, działają z powodzeniem od kilku lat .
Warto jest też sobie porównać wyceny z kilku firm.
Od siebie daję namiar na firmę z Katowic: heatking.pl. Zajmuja się montażem klimatyzacji i powinni dobrać odpowiednie urzadzenie.
Warto jest też sobie porównać wyceny z kilku firm.
Od siebie daję namiar na firmę z Katowic: heatking.pl. Zajmuja się montażem klimatyzacji i powinni dobrać odpowiednie urzadzenie.
Ja polecam profesjonalny dobór klimatyzatora z montażem w Fajnej klimie.
Też przez to przechodziłem i powiem Ci szczerze – kombinowanie z montażem na lewo albo szukanie kogoś „tylko do podpisu” to naprawdę słaby pomysł. Z jednej strony niby oszczędzasz parę stówek, ale z drugiej — jak coś pójdzie nie tak, to nie masz się do kogo zwrócić. Ani gwarancji, ani porządnego serwisu.
Ja w końcu zamówiłem montaż w sprawdzonej firmie z Rzeszowa – https://klimatyzacja-rzeszow.pl/ – przyjechali, ogarnęli wszystko od A do Z, zrobili próżnię, test szczelności, uzupełnienie czynnika i papier F-gaz też był, więc wszystko legalnie. Cenowo wyszło naprawdę uczciwie, bez żadnych „ukrytych kosztów”.
Moim zdaniem lepiej raz zapłacić i mieć spokój, niż potem szukać kogoś do poprawek, bo klima nie chłodzi albo coś cieknie.
Ja w końcu zamówiłem montaż w sprawdzonej firmie z Rzeszowa – https://klimatyzacja-rzeszow.pl/ – przyjechali, ogarnęli wszystko od A do Z, zrobili próżnię, test szczelności, uzupełnienie czynnika i papier F-gaz też był, więc wszystko legalnie. Cenowo wyszło naprawdę uczciwie, bez żadnych „ukrytych kosztów”.
Moim zdaniem lepiej raz zapłacić i mieć spokój, niż potem szukać kogoś do poprawek, bo klima nie chłodzi albo coś cieknie.