Problem z balustradą balkonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
krzysiek65
- Początkujący

Re: Problem z balustradą balkonu
Wyrzuciłbym tą balustradę bo nie chcę nawet myśleć co z nią będzie za kilka lat. Mimo wszystko balustrada balkonowa to jednak bezpieczeństwo i gdyby tak kiedyś spadła? Koszt nowej nie jest wygórowany. Warto zamówić balustradę która posiada atesty na materiały z której została wykonana. Polecam firmę z mojego miasta www.nierdzewnybalkon.pl Robią duże inwestycję ale dobrze też podchodzą do wszystkich mniejszych zleceń. Mam w domu i zrobiłem też córce i jest pięknie.
Reklamuj do skutku jak spaprali robotę. Ja zlecałem wykonanie balustrad balkonowych własnego projektu firmie PD Engineering i po roku nie mam żadnych zastrzeżeń. Nic nie rdzewieje. Polecam
Ja również bym ją reklamował. Sam posiadam balustradę aluminiową od firmy Yachtconstructions i nigdy nie miałem z nią żadnych problemów. Konstrukcja balustrady jest bardzo stabilna i trwała, a jej wygląd pasuje zarówno w nowoczesnym, jak i klasycznym budownictwie.
-
e-Rzecznik Vidaron
- Aktywny

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
W przypadku balustrad drewnianych w pierwszej kolejności należy oczyścić powierzchnię i dokładnie ją odpylić. Następnym krokiem jest impregnacja. Rekomenduję zastosować Impregnat Ochronno-Dekoracyjny Vidaron, który jest produktem 4w1: impregnuje, wzmacnia, chroni i dekoruje drewno. Impregnat jest dostępny w 18 gotowych kolorach. Bardzo dobrze chroni drewno przed czynnikami zewnętrznymi, jak również sinizną, grzybami pleśniowymi i glonami.
W przypadku balustrad drewnianych w pierwszej kolejności należy oczyścić powierzchnię i dokładnie ją odpylić. Następnym krokiem jest impregnacja. Rekomenduję zastosować Impregnat Ochronno-Dekoracyjny Vidaron, który jest produktem 4w1: impregnuje, wzmacnia, chroni i dekoruje drewno. Impregnat jest dostępny w 18 gotowych kolorach. Bardzo dobrze chroni drewno przed czynnikami zewnętrznymi, jak również sinizną, grzybami pleśniowymi i glonami.
-
FranekStalowski
- Początkujący

slowak pisze:W zeszłym roku fachowcy zamontowali mi balustradę. Teraz wszystko się trzęsie, aż strach się o nią oprzeć, zeby to nie runęło w dół. Żeby tego było mało, balustrada zaczyna rdzewieć i to dość dobrze w niektórych miejscach. Jak będzie lepiej: naprawiać balustradę i malować zabezpieczająca przed rdzą farbą czy kupić nową?
Zadzwoń do stainless europe i zapytaj czy by zrobili Ci na wymiar rzeczy
Rdza występująca na balustradach cynkowanych to bardzo czesty problem. Eskatt z Katowic wykonuje balustrady ze stali nierdzewnej także malowane proszkowo w najwyższej jakości oraz atrakcyjnych cenach.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
przy odnawianiu stalowej balustrady w pierwszej kolejności musimy usunąć ogniska korozji, jak również luźne powłoki malarskie. Następnie powierzchnię trzeba oczyścić i pomalować farbą podkładową. Rekomenduję zastosowanie Śnieżka Urekor S. Podkład wyrówna podłoże, wzmocni je, dodatkowo zabezpieczy przed korozją. Do malowania dekoracyjnego można zastosować Emalię Chlorokauczukową Śnieżka Supermal®. Emalia jest łatwa w aplikacji, dobrze kryje, równomiernie wysycha, zapewnia trwałość koloru.
przy odnawianiu stalowej balustrady w pierwszej kolejności musimy usunąć ogniska korozji, jak również luźne powłoki malarskie. Następnie powierzchnię trzeba oczyścić i pomalować farbą podkładową. Rekomenduję zastosowanie Śnieżka Urekor S. Podkład wyrówna podłoże, wzmocni je, dodatkowo zabezpieczy przed korozją. Do malowania dekoracyjnego można zastosować Emalię Chlorokauczukową Śnieżka Supermal®. Emalia jest łatwa w aplikacji, dobrze kryje, równomiernie wysycha, zapewnia trwałość koloru.
-
michalpoplawski95
- Początkujący

Niestety wiem co to znacza fuszerka... polecam to co powyżej