ogród zimowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: ogród zimowy
No właśnie trochę popytałem wśród znajomych, niektórzy wykonywali taki ogród zimowy sami i za to szac, ale niestety nie wyglądał już tak profesjonalnie jak zamówiony od producenta. Oczywiście podziwiam i sam bym się nie podjął, ale jeśli już ogród zimowy ma być to ładnie wykonany, bezpieczny i solidny. Kolega mi pokazał zdjęcia ogrodu zimowego swojego brata i on ma właśnie z Aluhaus. On generalnie od nich stolarkę zamawiał. Zadowolony z oranżerii, a mnie na zdjęciach również się podoba. Przemyślę, ale możliwie, że się skuszę. Drzwi tej firmy mamy od 2 lat i są solidne.
Jeśli ktoś planuje budowę ogrodu zimowego, polecam firmę CB Aluminium z Krakowa. Projektują i realizują konstrukcje fasad oraz ogrodów zimowych w sprawdzonych systemach aluminiowych Schuco. Te rozwiązania są bardzo ciepłe i szczelne, a ponadto eleganckie. Polecam, bo to jeden z najlepszych adresów, jeśli chodzi o ogrody zimowe i ogólnie ślusarkę aluminiową.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Namówiłam męża i zamówiliśmy ogród zimowy z Aluhaus. Nie mogę się doczekać realizacji. Spełni się moje marzenie 
Wiedzieliście, że firma sprzątająca zajmuje się także zajmowaniem się terenami zielonymi? Pielęgnacja zieleni to idealna usługa dla osób posiadających firmy z dużym ogrodem. Warto o tym pomyśleć zatrudniając firmę sprzątającą.
-
kiniakinga
- Zainteresowany

Masz może jakieś zdjęcia? To również moje marzenie. Też słyszałam dużo dobrego o Aluhaus .cleopatraaa pisze:Namówiłam męża i zamówiliśmy ogród zimowy z Aluhaus. Nie mogę się doczekać realizacji. Spełni się moje marzenie
-
krystian_75
- Początkujący

W okolicach Wrocławia polecam wykonać ogród zimowy w firmie Mitbau. Swoje konstrukcje realizują w sprawdzonych systemach Schuco, które są bardzo ciepłe i szczelne, a przy tym mają elegancki wygląd. Do wyboru mają różne kształty i kolory, dlatego bez problemu można dopasować wygląd ogrodu zimowego do architektury domu.
-
kamil.wrobel
- Początkujący

U nas za wykonanie ogrodu zimowego odpowiadali Eska Zabudowy Tarasu. Prawdziwi profesjonaliści, którzy dbają o klienta od początku do końca, a także szybko i sprawnie wykonali projekt. Gdybym miał więcej miejsca, to z chęcią namówiłbym żonę dla jeszcze kolejny 
My też skorzystaliśmy z systemów Schuco, ale ogród zimowy produkowała dla nas firma Awilux. Efekt naprawdę przerósł nasze oczekiwania – profile są wąskie i zapewniają bardzo dobry widok na zewnątrz, a w środku jest ciepło nawet w zimne dni. Nie martwimy się również o szczelność, bo to najlepiej dopracowane rozwiązania na rynku pod tym kątem – polecam.
Jak ogród zimowy lub całoroczna pergola tarasowa to tylko twigo.
Na jesienne i zimowe wieczory idealnie do ogrodu sprawdza się basen termalny z berndorf.pl. Zobaczyłem coś takiego w hotelu i stwierdziłem że u siebie też taki zamontuje
Jak chcesz mieć dobrze wykonany ogród zimowy od projektu po realizację to tylko ALUHAUS. Zwrócili uwagę na każdy szczegół, dużo nam doradzili. Polecam mega. Na aluhaus.com znajdziesz więcej informacji o ich ofercie i gdzie zamówić.
-
cleopatraaa
- Aktywny

Moi teściowie mają ogród zimowy i powiem Wam, że super opcja. Zainspirowali mnie. Moja teściowa marzyła od lat i cieszę się, że będąc na emeryturze może sobie o niego dbać i hodować rośliny, które są niezwykłą ozdobą. Ogród zimowy zamawiali w Aluhaus. My im poleciliśmy tego producenta. Mamy zaufanie do grupy Oknoplast i nie zawiedli.