Fotowoltaika
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Fotowoltaika
Ja jestem z Warszawy i ciągle wyskakuje w googlach Twoja Energia. Zna ktoś? Korzystaliście?
w warszawie masz mnóstwo wykonawców, tak więc wybór ciężki. Do tego połowa ledwo wie co robi, ale walą w reklamy jak tylko mogą. U mnie szwagier korzystał z dotacji warszawskiej z nimi: twoja energia. No i wszystko super, zrobili jak trzeba no i trochę ponad roku faktycznie widać różnice w rachunkach. Ja się szykuję do pompy ciepła, ale to inny temat.
leonem pisze:w warszawie masz mnóstwo wykonawców, tak więc wybór ciężki. Do tego połowa ledwo wie co robi, ale walą w reklamy jak tylko mogą. U mnie szwagier korzystał z dotacji warszawskiej z nimi: twoja energia. No i wszystko super, zrobili jak trzeba no i trochę ponad roku faktycznie widać różnice w rachunkach. Ja się szykuję do pompy ciepła, ale to inny temat.
Super, dzięki. No biorę ich mocno pod uwagę. A ten szwagier to dotacje załatwiał sam czy pomagali mu z twojej energii? Ja jestem zielony troche w tych sprawach..
Wszystko Ci mówią krok po kroku, tak więc możesz być kompletnie zielony 
U mnie fotowoltaikę w Działdowie montowała ta firma OZE projekt i jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam!
Ja polecam Maxcom Eco energy - finansowo to atrakcyjna oferta i oferują duże wsparcie przy montazu i użytkowaniu.
a jak z instalacjami fotowoltaicznymi? znalazłem firmę erasun, ale może ktoś zna coś jeszcze godnego polecenia?
-
Marikaaaaaaa
- Początkujący

papajeho pisze:a jak z instalacjami fotowoltaicznymi? znalazłem firmę erasun, ale może ktoś zna
U mnie montował Sunfeel Energy zdecydowałam się na nich bo u sąsiada też robili i polecał. Ja również jestem zadowolona.
Fotowoltaika dla firm polecam Ci firme asenergy.
Firma PGM Fotowoltaika moim zdaniem zasługuje w pełni na polecenie. U nas montowali instalację i muszę powiedzieć, że są super solidni, mają dużą wiedzę w tym temacie i potrafią doradzić. Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z nimi.
Wybór paneli fotowoltaicznych na rynku jest ogromny, fakt. My jednak zaufaliśmy marce Infrashop jako pierwsi zajęli się dystrybucją paneli u nas w kraju więc pewniak. Panele najlepszych marek, z certyfikatami.
Już to wspominałem. Nie cena ma znaczenie, tylko jakość zestawu. Polecam korzystanie z porównywarki Ekofachowcy, ale nie po to, żeby znaleźć jak najtaniej. To ma być po prostu coś solidnego, jakościowego - instalacja na lata. Polecam poczytać o tym, które marki mają najlepsze podzespoły, długą gwarancję i na to podstawić.
Ode mnie mogę polecić SolarCity PV. Firma, która ma naprawdę duże doświadczenie, działa bardzo prężenie i dla nie jeśli chodzi o rozmowę o instalacjach to od nich najwięcej się dowiedziałem i dlatego też z ich oferty skorzystałem jeśli chodzi o przygotowanie takiej instalacji. Na tą chwilę po roku, nie ma zarzutów, wszystko działa jak należy.
-
Kasprowicz
- Aktywny

U mnie instalację robiła firma Green Motion z polecenia tych co budowali dom, ogólnie jestem zadowolony, dobrali odpowiednio parametry. Tak w ogóle byłem na taką instalację od początku nastawiony więc kwestią było tylko znalezienie wykonawcy, który będzie w stanie to dobrze zrobić.
Ta oferta jaką przygotowuje Solarna polska wypada świetnie. Można liczyć na ich doświadczenie i dobre podejście do klienta, poza tym instalacje na częściach od sprawdzonych producentów, za to wielki plus.
edo