Przydomowe boisko
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Przydomowe boisko
Mam spory kawałek pola, które zamierzam przeznaczyć na boisko. Ziemia leży odłogiem, a dzieciaki nie mają gdzie grać. Mam nawet kilku chętnych, który dołożą $, aby projekt powstał. Co waszym zdaniem takie boisko powinno mieć, aby było komfortowe i bezpieczne?
-
EldorRado56
- Zainteresowany

Re: Przydomowe boisko
fajny pomysł ale obawiam się ze cala okolica będzie się schodzić
Super pomysł. Jak byłem mały to o takim marzyłem 
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
- Nic wielkiego. - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika.
- Nic wielkiego. - zapewnił go Puchatek. - Posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam. Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika.
Powinno mieć dobrej jakości siatki na piłkołapy, no chyba że chcesz co chwilę przerywać grę i mieć do naprawy sporo szyb oraz do malowania elewację. My mamy na naszym boisku siatki zabezpieczające z symaru. Są wykonane z polietylenu i bardzo elastyczne. Dzięki temu piłki nie wypadają poza obręb boiska.andrzejparko pisze:Mam spory kawałek pola, które zamierzam przeznaczyć na boisko. Ziemia leży odłogiem, a dzieciaki nie mają gdzie grać. Mam nawet kilku chętnych, który dołożą $, aby projekt powstał. Co waszym zdaniem takie boisko powinno mieć, aby było komfortowe i bezpieczne?
-
krzewiasty
- Początkujący

Za dzieciaka się trochę grało
Ważne żeby grunt był dobrze utwardzony (w sensie zbity) no i trzeba zadbać o dobrej jakości murawę.
super pomysł!! Przynajmniej dzieci będą miały motywację żeby wyjść z domu a nie siedzieć przed komputerem.
Na przydomowe boisko, to najlepiej sztuczna trawka zasypana piaskiem albo poliuretan... ewentualnie płytki polipropylenowe.
Najlepiej robić od razu boisko wielofunkcyjne
Najlepiej robić od razu boisko wielofunkcyjne