Jakie narzędzia kupować?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Jakie narzędzia kupować?
Polecam zapoznać się z ofertą diamentowych narzędzi topdiam, korzystam z nich od dawna i nie mogę narzekać
dokonywałem już m.in. cięć, szlifowań, wierceń różnych materiałów (gres, kamień) i za każdym razem efekt był rewelacyjny. Narzędzia są wydajne i nie strzępią.
-
RomanPaweł52
- Początkujący

Ja ze swojej strony polecam skontaktować się z firmą Ramirent. Firma ma bardzo obszerną ofertę na wynajem maszyn i urządzeń budowlanych - praktycznie wszystko w jednym miejscu. Niedawno dowiedziałem się, że można u nich skorzystać z ciekawe aplikacji RamiOnline, która umożliwia zamówienie sprzętu bez wychodzenia z domu. W obecnej sytuacji to super rozwiązanie.
Ostatnio kupiłem sobie do pracy kompaktową wkrętarkę z udarem od milwaukee M12, jest nieduża ale moc ma spora i jak na sprzęt akumulatorowy to naprawdę nie mogę narzekać. Przy montażu mebli spisała sie na piątkę.
Gdy byś potrzebował takich elementów jak np Rzep z klejem, to w isieci znajdziesz tego całą masę, a wiem że takie praktyczne rzeczy na pewno przydają się podczas montażu.
ogromny wybór elektronarzędzi jest w tim.pl, najlepiej właśnie stamtąd brać tym bardziej, że z konta firmowego wychodzi taniej
-
karol123ciak
- Początkujący

najlepsze paleciaki i serwis na ten moment ma maglo!!
Jeśli chodzi o diamentowe tarcze, wiertła i frezy to tylko i wyłącznie polskiej firmy Draumet! Najlepsze co może być.
Warto też pamiętać o wkrętach. Są bardzo przydatne do różnych konstrukcji drewnianych jak chociażby altany drewniane w ogrodzie czy huśtawki ogrodowe.
Do skręcania mebli to Ci spokojnie wystarczy Parkside 12V. Nawet będzie lepszy od Parkside 20V bo znacznie lżejszy.
Bity - kup duży komplet, z jakimś futerałem/pudełkiem. Może być kiepski - te najczęściej używane bity wymienisz na markowe, a w razie czego będziesz miał pod ręką takie, których użyjesz dwa razy przez trzy lata.
Klucze - nie pomogę.
W tym sklepie maja spory wybór zestawów narzędzi:
https://buythis.pl/zestawy-narzedzi/
Powinni pomóc w doborze odpowiednich.
Bity - kup duży komplet, z jakimś futerałem/pudełkiem. Może być kiepski - te najczęściej używane bity wymienisz na markowe, a w razie czego będziesz miał pod ręką takie, których użyjesz dwa razy przez trzy lata.
Klucze - nie pomogę.
W tym sklepie maja spory wybór zestawów narzędzi:
https://buythis.pl/zestawy-narzedzi/
Powinni pomóc w doborze odpowiednich.