Montaż rur na poddaszu.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Dragon7820
- Początkujący

Montaż rur na poddaszu.
Witajcie jestem na etapie rozkładania wentylacji na poddaszu użytkowym i mam problem bo wysokość jętek mam na 3.35 a pomieszczeń 2,70 i teraz jak dać wentylacje , czy na 2,80 i wełnę nad rurami i pod rurami? Czy dać na 3,35 plus wszystko izolować? Mógł by ktoś coś podpowiedzieć?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Montaż rur na poddaszu.
Anemostaty robi się w ścianachDragon7820 pisze:Witajcie jestem na etapie rozkładania wentylacji na poddaszu użytkowym i mam problem bo wysokość jętek mam na 3.35 a pomieszczeń 2,70 i teraz jak dać wentylacje , czy na 2,80 i wełnę nad rurami i pod rurami? Czy dać na 3,35 plus wszystko izolować? Mógł by ktoś coś podpowiedzieć?
rekuperacja od 1989r
To że ty robisz źle nie znaczy że każdy musi mieć źle!Tomasz_Brzeczkowski pisze:Anemostaty robi się w ścianach
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
-
Dragon7820
- Początkujący

Czy nikt nie miał takiego problemu?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

To prosta i tania instalacja, tylko nie należy sobie sprawy komplikować .
rekuperacja od 1989r
-
Dragon7820
- Początkujący

Po pierwsze mam rekuperacje po drugie to nie jest odpowiedź na moje pytanie ale dzięki mimo wszystkoszari pisze:To że ty robisz źle nie znaczy że każdy musi mieć źle!Tomasz_Brzeczkowski pisze:Anemostaty robi się w ścianach
Spoko rekuperację mam od ponad 5 lat i robiłem ją inaczej niż Brzeczy opowiada i działa lepiej niż opowiada.
-
Dragon7820
- Początkujący

A masz poddasze użytkowe? To miał bym parę pytańszari pisze:Spoko rekuperację mam od ponad 5 lat i robiłem ją inaczej niż Brzeczy opowiada i działa lepiej niż opowiada.
-
euro_tuned
- Aktywny

nie żartuj bo ktoś jeszcze w to uwierzyTomasz_Brzeczkowski pisze:Anemostaty robi się w ścianachDragon7820 pisze:Witajcie jestem na etapie rozkładania wentylacji na poddaszu użytkowym i mam problem bo wysokość jętek mam na 3.35 a pomieszczeń 2,70 i teraz jak dać wentylacje , czy na 2,80 i wełnę nad rurami i pod rurami? Czy dać na 3,35 plus wszystko izolować? Mógł by ktoś coś podpowiedzieć?
Poddasze użytkowe nie posiadam, na poddaszu mam sypialnię i wydzielone pomieszczenie w którym gadam przez radia bo krótkofalowcem jestem.Dragon7820 pisze:A masz poddasze użytkowe? To miał bym parę pytańszari pisze:Spoko rekuperację mam od ponad 5 lat i robiłem ją inaczej niż Brzeczy opowiada i działa lepiej niż opowiada.