Jak zareklamować swoją własną firmę?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jak zareklamować swoją własną firmę?
Mam pytanie o instagram.
Co zrobić, żeby zdobyć więcej obserwujących? Przeczytałam kilka ebookow i wdrożyłam działania jak: tworzenie codziennie Instastory, treści poradnikowe, oznaczanie innych Profili, komentuje też aktywnie zdjęcia u innych zarówno o podobnej tematyce jak i swoich potencjalnych Klientów. Robiłam też konkursy, z marnym skutkiem +kilkanaście obserwacji ktire potem zniknęły. Próbowałam dzialac z kilkoma Influencerami i też średnio to wyszło. Co mogę jeszcze zrobić? Jakie są Wasze sposoby, bo ja im bardziej się staram tym mniejsze nam zasięgi..
Co zrobić, żeby zdobyć więcej obserwujących? Przeczytałam kilka ebookow i wdrożyłam działania jak: tworzenie codziennie Instastory, treści poradnikowe, oznaczanie innych Profili, komentuje też aktywnie zdjęcia u innych zarówno o podobnej tematyce jak i swoich potencjalnych Klientów. Robiłam też konkursy, z marnym skutkiem +kilkanaście obserwacji ktire potem zniknęły. Próbowałam dzialac z kilkoma Influencerami i też średnio to wyszło. Co mogę jeszcze zrobić? Jakie są Wasze sposoby, bo ja im bardziej się staram tym mniejsze nam zasięgi..
-
nowa.kamila
- Początkujący

W naszej firmie kupujemy kalendarze książkowe z logo firmy i organizery dla pracowników ale też właśnie jako forma reklamy w prezencie dla klientów i jak do tej pory świetnie się to sprawdza. Bardzo fajne i praktyczne uzupełnienie dla promocji firmy. Zamawiamy je u producenta kalendarzy książkowych, bardzo solidnie wykonane, świetnie wyglądają, można też wybrać jakąś indywidualną grafikę czy zdjęcie, żeby atrakcyjnie się prezentowały no i były właśnie formą reklamy dla biznesu.
Warto pomyśleć o też reklamie własnej firmy w ccig. Dodatkowo oprócz marketingu firma zajmuję się obsługą klienta i swego rodzaju botami.
form reklamy jest całe mnóstwo, banery, ulotki, pozycjonowanie, prowadzenie kanałów w SM czy wystawianie się na targach. Wiem, że w następnym tyg np. są targi reklamy remadays i tam zawsze sporo firm promuje swoje produkty i usługi.
-
makowiecki
- Początkujący

Tak jak już wcześniej wspomiano, pozycjonowanie będzie tutaj strzałem w dziesiątkę. Jeśli nie macie namiaru na żadną rzetelną firmę, to warto poszukać informacji w sieci.
Myślę, że warto zastanawiać się nad pozycjonowaniem. Ten temat może was zainteresować. Zwłaszcza jeśli chcecie zadbać o dobrą reklamę dla swojej firmy.